Zadar pao u Draženovom domu: Cibona nakon produžetaka upisala drugu pobjedu u ABA ligi



CIBONA je u 5. kolu došla do druge pobjede u ABA ligi. U Draženovom domu pao je Zadar 91:81. Najbolji strijelci u redovima Cibosa bili su Strawberry sa 17 poena te Carter i Hamilton sa 12 ubačenih poena. Kod Zadra najbolji su bili Travis sa 21 ubačenim poenom, Vrbanc sa 16 i Brkić koji je ubacio 12 koševa.

Zadrani su u prvom poluvremenu izgledali umorno, tromo i Cibosi su bez većih problema dobili prvi dio utakmice (39:31). U drugom poluvremenu Cibona je ubacila u višu brzinu. U 31. minuti bilo je 61:46 za "vukove", međutim umjesto da mirno privedu utakmicu kraju igrači Veljka Mršića dopustili su Zadru da se opasno približi, odnosno izjednači.

Veliki povratak Zadra započeo je Jozo Brkić da bi tu fantastičnu seriju gostujuće momčadi tricom okrunio Ivan Batur, deset sekundi prije kraja susreta. Pri rezultatu 71:71 otišlo se na produžetke, a Cibosima je pobjedu osigurao iskusni Andrija Žižić koji je u tom periodu utakmice postigao devet poena.

Mršić: Uvukao se strah od pobjede

"Bila nam je ovo jako teška utakmica nakon poraza u Novom Mestu. Prvo poluvrijeme nikako se nismo mogli opustiti i promašili smo puno otvorenih šuteva, puno zicera i to je razlog zašto nismo riješili utakmicu već u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini smo nastavili sa solidnom obranom koja još nije na nivou na kojem bi trebala biti u ozbiljnim momčadima. Došli smo na početku zadnje četvrtine na 15 razlike i onda se uvukao strah od pobjede. Dosadašnji porazi sigurno su ostavili traumu na psihi igrača, no dobra je stvar da smo danas uspjeli u produžetku izvući utakmicu", poručio je Veljko Mršić nakon utakmice.


S njim se složio Marko Jagodić-Kuridža:

"Mislim da smo imali dobrih trenutaka u utakmici, recimo kad smo napravili 15 razlike, ali bilo je i loših trenutaka, kad smo dozvolili da odemo u produžetak. Na kraju smo ipak pokazali da imamo karakter i da možemo iz teškog trenutka izvući pobjedu. Iz toga možemo učiti kako se više ne bi ponavljalo. Sada je ova utakmica iza nas. Počinjemo trenirati za sljedeću kako bi pobijedili i Široki", poručio je igrač Cibone.

Cibona - Zadar 90:81 (71:71)

Pročitajte više