Zadar u Vukovaru srušio Cibonu i izborio finale Kupa Krešimira Ćosića protiv Cedevite

Foto: Hina

U VUKOVARU je počeo najveći sportski događaj u posljednjih 30 godina. Cedevita je prva izborila finale Kupa Krešimira Ćosića pobjedom protiv Kvarnera, a kasnije joj se pridružio Zadar koji je bio bolji od Cibone s 82:74.

Cedevita, branitelj naslova, očekivano je slavila protiv Kvarnera sa 104:68. Kvarner se držao do sredine prvog poluvremena, ali je tada Cedevita otišla na deset poena prednosti, te je prednost samo rasla do kraja utakmice.

Babić je predvodio Cedevitu s 24 poena, dok su po jedanaest poena dodali Gordić, Bilan i Babić. Najbolji u poraženoj momčadi bio je Cinac s 15 postignutih poena.

Florence uništio Cibonu

Zadar i Cibona su odigrali utakmicu punu preokreta. Cibona je prva stigla do veće prednosti, vodila je u trinaestoj minuti s osam poena razlike. Ipak, Zadar je već do poluvremena preokrenuo, a potom je početkom treće četvrtine otišao na jedanaest poena razlike.

Katastrofalno su igrači Zadra otvorili posljednju četvrtinu, te se Cibona na krilima Rozića vratila, a potom i povela. Ipak, Zadar je finale izborio tricama i preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u odlučujućim trenucima.

Nezaustavljivi Florence je za Zadar postigao 30 poena, Ivanov je dodao jedanaest, a Barać deset. Najbolji u Ciboni bili su Rozić i Žižić s po 15 postignutih poena.

Finale se igra u četvrtak od 18 sati.

Pročitajte više