Zagreb protiv Celja kreće u Ligu prvaka: "Ove sezone možemo do četvrtfinala"

Foto: Nenad Dugi / Cropix

DVA DANA ostala su do početka nove sezone rukometne Lige prvaka. Hrvatski predstavnik CO Zagreb u Areni u subotu od 18 sati ugošćuje slovenskog prvaka Celje. Kakva je atmosfera u momčadi uoči nove eurosezone otkrili su kapetan Zlatko Horvat i vratar Filip Ivić...

''Željno očekujemo prvu utakmicu, jer su pripreme trajale dva mjeseca. Normalno da je nestrpljenje veliko, atmosfera je odlična i spremni smo za tu utakmicu''.

Što se Celja tiče, mlada su momčad kao i Zagreb, kaže Horvat.

''Praktički cijela momčad osim Luke Žvižeja. Sve su ostalo mladi igrači, koji su snažni i jaki kao i mi. Bit će to jedna zanimljiva, ali ja vjerujem da smo mi kvalitetniji i da ćemo mi to pokazati na terenu''.

Prošle sezone Zagreb nije uspio izboriti osminu finala, unatoč velikoj podršci publike koja je u svakoj domaćoj utakmici dobro popunila Arenu. Ove sezone trebalo bit biti drukčije.

''Mislim da smo sad godinu dana stariji i iskusniji i vjerujem da ćemo napraviti iskorak. Da ćemo ući u osminu finala i ući u borbu za četvrtfinale. Vjerujem da će to publika prepoznati i barem u istom broju kao i prošle godine bodriti'', istaknuo je Horvat.

Što od prvog euronastupa sezone očekuje vratar Zagrebaša Filip Ivić?

''Celje smo dosta gledali na videu. Spremni smo. Ove dvije utakmice s Nexeom i Borcem su nam poslužile da uvježbamo neke stvari za Celje. Kažem spremni smo, to nam je najvažnija utakmica jer je prva i nadam se pobjedi'', poručio je Ivić.

Pročitajte više