Zagreb protiv Celja u Ligi prvaka, Dvoršek: Spremni smo!

Foto: RK Zagreb

PRED nama je nova sezona rukometne Lige prvaka. Jedini hrvatski predstavnik u ovom natjecanju, CO Zagreb, večeras u 18 sati igra protiv Celja. Dvoboj protiv slovenskih rukometaša najavio je trener prve momčadi Boris Dvoršek.

"Pripreme za Celje su završene, kako naši treninzi tako i skautiranje Celja. Ostaje nam još samo lagani trening u Areni kroz koji ćemo proći neke taktičke detalje, ali o Celju više ni riječi. Očekujem da budemo u pravoj formi, očekujem jednu pravu, fajtersku utakmicu i na koncu očekujem našu pobjedu. Već smo navikli da na duže vrijeme ne možemo računati na Brozovića, Kovačevića i Obranovića, ali osim toga sastav je kompletan. Atmosfera je pozitivna, prisutna je jedna pozitivna trema nakon dugog iščekivanja. Kroz svaku utakmicu priprema razmišljali smo o Celju i sada je konačno došao i taj dan. Nervoze nema, ali pozitivna trema je prisutna", rekao je Dvoršek.

Što znamo o Celju?

"Skautirali smo Celje dva puta u posljednjih dvadesetak dana. Išli smo pogledati utakmice sa Krkom i Velenjem, a osim toga pogledali smo nekoliko DVD-a s njihovim susretima. Osim toga  igrali smo s njima na Kempa kupu i mislim da nekih velikih iznenađenja ne bi smjelo biti. Imamo posla s jednom vrlo ozbiljnom ekipom, sa ekipom koja ima tradiciju, kvalitetu i odličnog i hrabrog trenera. To je čovjek koji će isprobati razne varijante kako bi došao do pozitivnog rezultata, pa smo stoga i mi spremni na varijante obrane 6-0, 5-1 ili 3-3. Njihov forte je brzi centar, kontra i polukontra, ali mi poznajemo i njihove mane. Mislim da je kvaliteta na našoj strani i definitivno mogu reći da će dečki biti spremni za ono što slijedi", objasnio je Dvoršek.

Zagrebov kružni napadač Marino Marić upozorava kako je Celje opasna momčad koja se ne smije podcijeniti.

"Mislim da je Celje bolje od nas samo po pitanju te brzine. Njih krasi brza igra, jurnjava i ako se mi upustimo s njima u takav rukomet onda bi mogli imati problema. Igrali smo s njima i vidjeli da ih krasi nekakva vic igra koja obiluje sitnim provokacijama. Ne smijemo podleći pritisku i nasjedati na takve stvar. Mi se moramo koncentrirati na našu igru jer smo kvalitetnija momčad i samo moramo pokazati da smo zreli, strpljivi i sve će onda doći na svoje mjesto. Utakmice će biti uzbudljiva, ali ja vjerujem kako ćemo mi na kraju slaviti pobjedu", za kraj će Marić.

Utakmica između Zagreba i Celja na rasporedu je u 18 sati, a ulaznice su besplatne i dijelit će se na blagajnama zagrebačke Arene.

Pročitajte više