Zanetti: Mateo će nam biti od velike pomoći, kad "nauči" talijanski nogomet

Foto: AFP

KAPETAN i najiskusniji igrač Intera Javier Zanetti talijanskoj je javnosti objašnjavao posljednji veliki poraz kod Fiorentine prošlog vikenda. Tijekom intervjua prokomentirao je nastup Matea Kovačića, koji je odigrao slabo prvo poluvrijeme prije nego je zamijenjen.

Trener Andrea Stramaccioni dan nakon utakmice rekao je kako mladog hrvatskog veznjaka nije niti trebao stavljati u igru jer je bio umoran od europskog dvoboja s Clujom, u kojem je odigrao odlično uz asistenciju.

"Ima tek 18 godina, treba mu vremena da raste i uči o talijanskom nogometu. Protiv Fiorentine je cijela momčad odigrala lošu utakmicu, Stramaccioni bi zamijenio sve osim Handanovića da je mogao. Mateo će nam biti od velike pomoći, ne treba ga pritiskati, treba vremena da dobije više samopouzdanja. Mladi igrači trebaju podršku, pogotovo kad su u nevolji", rekao je Zanetti za Italia 2.

Kovačić protiv Cluja iza Cassana i Palacija

Od dolaska iz Dinama Kovačić je nastupio tri puta, u dva gostujuća prvenstvena poraza (Siena, Fiorentina) i pobjedi protiv Cluja.

"Nerazzurri" u četvrtak igraju uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europa lige kod Cluja kojeg su svladali s 2:0 na Giuseppe Meazzi. Prema pisanju talijanskih medija, Kovačić bi trebao imati mjesto među prvih jedanaest, kao "trequartista" iza Cassana i Palacija.

Pročitajte više