Zanoški se pobjedom vratio u Ledenu: "Pogodak nisam slavio iz poštovanja prema navijačima"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

MEDVEŠČAK je poražen u derbiju 38. kola EBEL-a od KAC-a 2:1 nakon penala.

U prvoj trećini bilo je uzbuđenja, ali nije bilo golova. Medvjedi su bili opasniji, ali je klagenfurtski vratar Andy Chiodo briljirao. Mreže su mirovale sve do 36. minute kada je Kirk Furey doveo KAC u vodstvo. Pogodak, kojim je utakmica otišla u produžetke, postigao je Andy Sertich nakon akcije Kylea Greentreeja i Brandona Bucka.

U produžecima nije bilo pogodaka, pa se pobjednik odlučivao penalima. Pobjedu gostima donio je Tyler Myers čiji udarac nije uspio zaustaviti Michaela Ouzasa.

Zanoški: Pogodak nisam slavio iz poštovanja prema navijačima

Utakmicu je obilježio i povratak u Ledenku Tomislava Zanoškog, bivšeg igrača Medveščaka i ljubimca navijača. Zanoški je postigao pogodak u raspucavanju, a zaradio je i dvije minute isključenja.


Zanoški se vratio u Ledenu u dresu KAC-a

"Bila je to jako teška utakmica za mene s puno, puno emocija. Nije mi bilo lako, cijeli put od Klagenfurta do Zagreba bio mi je mučan. Bilo mi je jako drago što su mi pljeskali na početku utakmice", rekao je Zanoški i objasnio zašto nije slavio pogodak.

"Nisam ga slavio iz poštovanja prema navijačima, nisam ih želio provocirati."

Raymond: Baš me briga što je Zanoški zabio iz penala

Marty Raymond, trener Medveščaka, nije želio komentirati Zanoškog i njegov nastup protiv bivšeg kluba.

"Baš me briga što je zabio gol iz penala. Što se mene tiče, pogodak je zabio igrač KAC-a", izjavio je Raymond i prokomentirao utakmicu.

"Odlična utakmica. Imali smo puno prilika za gol, pogotovo u drugoj trećini, ali nismo ih iskoristili. Sve u svemu, zadovoljan sam."

U nedjelju protiv Olimpije na stadionu Bežigrad

Medvjedi su ostali na drugom mjestu iza vodeće Vienne koja je sa 6:0 deklasirala Innsbruck. U sljedećem kolu Medveščak gostuje Olimpiji, a susret će se igrati na otvorenom, na stadionu Bežigrad.

Pročitajte više