Zoki Mamić: Ne znam što je ovo, igrači od straha ne znaju ni predati loptu

Foto: Hina 

ZORAN MAMIĆ nije obavio posao. Momčad koju je sam sebi složio i označio najboljim Dinamom u posljednjih deset godina doživjela je teški debakl prije zime. Salzburg je u uzvratu na Maksimiru u 4. kolu Europa lige opet ponizio Dinamo (5:1). U dvije utakmice Salzburg je zabio Modrima devet golova. 

"Igrači umiru od straha i ne mogu predati loptu"

"Očitali su nam nogometnu lekciju. Tužan sam, razočaran, ali u nogometu sam cijeli život i s porazima se treba naučiti nositi. Teško mi je reći zašto nam se ovakvi porazi događaju, na poluvremenu smo vidjeli da se igrači nevjerojatno boje... Ne znam... Pokušali smo ih dignuti, ali nismo uspjeli"

"Salzburgu treba priznati da je bolja momčad od nas. Sada je teško analizirati. Nismo bili opasni u prvom dijelu, ali nisam se nadao da ćemo ovako završiti. Drugi i treći pogodak su nas presjekli. Na offside se nećemo izvlačiti, pobjeda Salzburga je zaslužena" 

Hvala publici, nažalost nismo im dali razloga da nastave s navijanjem 

"Greške koje nam se događaju ne smiju se događati niti slabijim momčadima. Negdje smo pogriješili, u treningu, pritisku...Nitko od nas u stožeru nema odgovor na pitanje zašto ovako dobri nogometaši griješe u osnovnim elementima igre i predaji lopte. Ne znam treba li pred igrače staviti veći pritisak ili manji, ali negdje griješimo. S ovom igrom ne možemo računati na pobjede protiv Astre i Celtica", rekao je Zoki Mamić što misli o teoriji na koju je Dinamo spao u skupini Europa lige s tri boda nakon četiri odigrana kola. 

Zahvalio se publici koja je došla na stadion i glasno podržala Dinamo prilikom par dobrih akcija. 

"Nažalost, brzo smo se demantirali pa više nije bilo ni razloga da navijači nastave s euforijom" 

"Pokušat ćemo skupiti snagu i vratiti se u ritam pobjeda. Definitivno smo pali i to otvoreno moramo reći. Ne znam što ćemo poduzeti, ali čeka nas puno razgovora i puno rada. Igrači imaju različit karakter... O kvaliteti trenera ovisi što može napraviti po tom pitanju. Vidjet ćemo", najavio je Mamić.

Stranac ne može biti lider, a od domaćeg imamo to što imamo

"Sada je lako reći da sam mogao postaviti momčad drugačije. Kada me to pitate, sada bih promijenio barem pet igrača. No, nisam siguran koliko bismo bolje izgledali. Da ne vjerujem svojoj ekipi vjerojatno se sada ne bi pojavio na presici. Mislim da mogu, ali i igrači moraju pokazati da mogu i žele. Vjerujem da mogu ekipu dovesti na pravi put, ali mogu ja željeti što hoću, rezultat je taj koji govori. Ne mogu reći da moji igrači ne znaju, jer su mnogo puta pokazali da znaju. Stojm iza njih. Imamo mnogo prostora na napredak. Možda nam nedostaje lider u svlačionici, lider koji glasno i konkretno priča. Stranac ne može biti glavni vođa na terenu, a od domaćih igrača imamo to što imamo" 

Prisjetio se Zoran Mamić i svojih igračkih dana u Dinamu, momčadi iz 2005., koja je igrala krasan nogomet u HNL-u, ali u Europi nije mogla napraviti ništa.

"Mnogim generacijama skidala se kapa do poda, ali rezultata u Europi nije bilo. Želim reći, da nije sve crno ili bijelo" 

Priznao je Mamić da mu je puno teže pao prvi poraz od Salzburga. "Bili smo u dobrom stanju i čini mi se da smo tamo mogli napraviti više nego večeras. No, svaki poraz boli" 

Strahuje li gazdin brat za svoju trenersku poziciju?

"To je nogometna realnost i od nje ne treba bježati" 

Maksimir opet poslužio za povijesni uspjeh protivnika 

Trener Salzburga Adi Hutter nakon susreta je rekao da se ponosi svojom ekipom. 

"Dinamo je dobra ekipa i to je pokazao. Trenutno imaju probleme, ali ostvarili smo povijesnu pobjedu protiv dobrog protivnika. Jako sam ponosan što u drugi krug idemo nakon četiri utakmice. S pobjedom u gostima 5:1 pokazali smo da možemo perfektno igrati na internacionalnoj razini, siguran sam da ćemo biti velika vijest u budućnosti. 9:3 nije realan omjer, Dinamo je kvalitetna momčad, ali mi stvaramo jako puno šansi i na to sam posebno ponosan. Ne gledamo toliko na druge", rezimirao je Hutter. 

Pročitajte više