Zvezda uzela Kup u nastavku prekinutog derbija!

Foto: Pedja Milosavljević / Cropix

VELIKI derbi srpske košarke, kojeg su jučer prekinuli neredi navijača, pripao je Crvenoj zvezdi.


Jučerašnje finale Kupa Radivoja Koraća prekinuto je nakon sukoba navijača Partizana i Zvezde na tribinama kod rezultata 43:43 u 26. minuti. Utakmica je nastavljena dan kasnije bez prisutnosti navijača, a Zvezda je na kraju slavila 78:69.




Beogradski rivali u sljedećem kolu će se susresti i u regionalnoj ABA ligi, a derbi se očekuje s posebnom pozornošću nakon trećih većih nereda u samo mjesec dana.

Početkom siječnja u Beogradu je zbog navijačkih nereda prekinut sudar Partizana i Cibone nakon što su domaći navijači zasuli teren raznim predmetima, a policija je ispraznila tribinu prije nastavka susreta. Samo dva tjedna kasnije neredi su, ovaj put ispred dvorane, izbili tijekom utakmice Eurokupa između Zvezde i Olypiakosa. Domaći navijači, koji nisu uspjeli ući u dvoranu zbog većeg broja falsificiranih ulaznica, sukobili su se policijom na ulicama glavnog srpskog grada.

Ipak, vodstvo ABA lige uvjereno je kako će novi derbi proći bez problema.

"Ne bi smjelo biti nikakvih problema. Oba kluba se svaki put trude da sve prođe u redu, tako da neću ništa posebno tražiti od organizatora. Vjerujem da znaju što trebaju raditi", poručio je glavni tajnik ABA lige Josip Bilić za srpsku agenciju BETA.
 

Pročitajte više