HNL EUROPA

ABERDEEN - RIJEKA OD 20:45 Bišćanova momčad stigla po potvrdu prolaska

Marko Prpić / Pixsell

VEČERAS u 20:45 Rijeka će protiv škotskog Aberdeena pokušati obraniti prednost od 2:0 stečenu na svom terenu.

Ova dva kluba susrela su se u pretkolu istog natjecanja i prije četiri godine, a iako je Rijeka bila favorit, Škoti su lagano prošli dalje. U prvoj utakmici pobijedili su na Kantridi 3:0, a u uzvratu su samo odradili posao te je završilo 2:2.

Ovaj put Rijeka dolazi s ogromnom prednošću, a kladionice za večerašnjih 90 minuta daju minimalnu prednost Aberdeenu. No kad u to ukalkuliramo prednost iz prve utakmice od 2:0, šanse Riječana za prolazak dalje su veće od 90 posto.

"Moramo se snaći"

Škoti u ovu utakmicu ulaze bez dvojice najboljih igrača, napadača Sama Cosgrovea i veznjaka Craiga Brysona.

"Sam je strašno bitan igrač za našu momčad, ali morat ćemo se snaći bez njega", rekao je trener Aberdeena Derek McInnes pa dodao:

"Još uvijek nam nije dostupan ni Craig Bryson, ali u prošlosti smo pokazali da možemo odigrati dobre utakmice i bez naših ključnih igrača."

Ni Rijeka nije pošteđena izostanaka

"Sve je jasno, čeka nas jako težak zadatak. Očekujemo protivnika koji će nam htjeti što prije napraviti probleme i krenuti i povratak u rezultatskog deficita. Imamo prednost, ali nećemo ići tamo kao da ju imamo, idemo kao da je utakmica potpuno otvorena. Moramo čekati svoje šanse, moramo biti aktivni", rekao je Bišćan prije polijetanja za Škotsku, a komentirao je i atmosferu koja ih ondje čeka:

"Znam da će oni htjeti što prije zabiti gol koji bi utakmicu odveo u smjeru koji njima odgovara. Imamo iskustvo iz prve utakmice koje morao iskoristiti i prilagoditi se na specifičan ambijent koji nas čeka."

Bišćanova momčad ima nekoliko problema, već neko vrijeme zbog ozljeda na raspolaganju nema lijevog beka, a sada je ostala i bez Tomečaka koji je popunjavao tu poziciju u nedostatku bolje opcije. Sada će, čini se, na tu stranu prijeći Raspopović.

"Gorgona i Tomečaka nema s nama to sve govori. Imamo problema u obrani, ali imamo i opcije, Smolčića i Raspopovića. Bilo bi nezgodno da sad mladog Smolčića stavimo u nezgodnu situaciju pa će utakmicu započeti Raspopović", rekao je Bišćan o najvećem problemu svoje momčadi.

Rijeka će u slučaju plasmana u doigravanje Europa lige za suparnika imati pobjednika dvoboja ciparskog AEK-a iz Larnacae i belgijskog Genta (utakmica na Cipru završila je 1:1).

Očekivani sastavi za večerašnju utakmicu:

Aberdeen: Lewis – Logan, Considine, McKenna, Leigh – Ojo – Hedges, Ferguson, Gallagher, McGinn – Wilson

Rijeka: Prskalo – Kvržić, Župarić, Punčec, Raspopović – Lepinjica, Capan, Halilović – Murić, Lončar, Čolak

Pročitajte više