RASPAD SUPERLIGE

Abramovič se konačno oglasio nakon istupanja iz Superlige

Foto: Salvio Calabrese/Guliver

CHELSEA i njegov vlasnik Roman Abramovič objavili su otvoreno pismo navijačima u kojem "duboko žale" zbog odluke o pristupanju Superligi, iz koje su se prvi povukli.

Chelseajevi navijači odmah su krenuli sa žestokim prosvjedima, a manje od 48 sati nakon objave o pokretanju natjecanja plavi klub iz Londona iz njega je istupio.

"Vlasnik i uprava razumiju da je uplitanje kluba u takav prijedlog bila odluka koju nismo trebali donijeti. Zbog nje duboko žalimo", objavili su iz Chelseaja i objasnili da je odluka temeljena na strahu da ne zaostanu za ostalim engleskim i europskim velikanima, piše BBC.

"Nakon povlačenja iz Superlige razgovarali smo direktno s raznim navijačkim skupinama kako bismo saslušali njihova stajališta i brige. Naša je ambicija uvijek bila napraviti Chelsea najboljim klubom na svijetu, kako na terenu, tako i u radu sa zajednicom izvan njega", kažu Londončani.

Odmah po objavi pokretanja Superlige javili su se i navijači drugih engleskih klubova i inzistirali na povlačenju iz natjecanja. Nepuna dva dana nakon objave, iz Superlige je izašlo svih šest engleskih osnivača.

Jürgen Klopp i Pep Guardiola u međuvremenu su kritizirali i novi format UEFA-ine Lige prvaka, a u Engleskoj je pokrenuta i ideja reforme Premierlige koja bi se smanjila s 20 na 18 klubova, a priključili bi joj se škotski velikani Rangers i Celtic.

Drukčije svjetlo na Chelseajevu odluku o istupanju bacila je priča njemačkog Suddeutsche Zeitunga koji je objavio da ju je Abramovič donio nakon razgovora s Vladimirom Putinom, koji smatra da Superliga nije u ruskom interesu jer direktno šteti UEFA-inoj Ligi prvaka, čije je glavni sponzor ruski Gazprom.

Pročitajte više