ACI CUP: JESPER RADICH POBJEDNIK

Danac Jesper Radich pobjednik je 17. ACI HTmobile Cupa u dvobojskom jedrenju što je danas završeno u Splitu. L

Radich je danas u velikom finalu sa 2:1 svladao kormilara OneWorlda sa Americas Cupa Australca Jamesa Spitthila i po prvi puta osvojio naslov pobjednika ACI Cupa.

Kako ni današnji uvjeti u Splitu nisu bili povoljni zbog slaboga vjetra, izuzetan je uspjeh što je natjecanje ipak privedeno kraju. Danac Radich najbolje se snašao po laganom vjetru, mada je izgubio prvu finalnu utrku od Spitthila, nije radio pogreške u preostale dvije i njemu je zasluženo pripao pokal i ček na 12.000 dolara.

Nakon Splita se dodatno zakomplicirala i situacija u poretku Swedish Match Toura u kojem sada dvije regate prije kraja vodi Spithill sa 86 bodova, dva manje ima Danac Jes Gram Hansen koji je u Splitu bio tek osmi, dok je pobjednik Radich sada na 78 bodova, pa će ova trojica odlučivati o konačnom laureatu.

Treće mjesto pripalo je Šveđaninu Magnusu Holmbergu koji je u "malom finalu" bio bolji od službeno prvog "match-race" jedriličara svijeta Poljaka Karola Jablonskog.

Današnje polufinale jedrilo se na samo jednu pobjedu po slavom jugozapadnjaku jačine jedva 6 čvorova. U tom "jedriličarskom ruletu" Radich je pobijedio Jablonskog, a Spitthil Holmberga.

Pročitajte više