Aco podnio ostavku nakon blamaže protiv Zadra, ispala i Cibona

U PRVOJ utakmici polufinala Hrvatskoga kupa Zadrani su, iako pod kaznom HKS-a, s pet klinaca izbacili Cedevitu! Batur je zabio koš u posljednjoj sekundi za 83:82. Petorka Tihe Bujana - Car, Batur, Marčinković, Olivari i Bilan, odigrala je cijeli susret. Aco Petrović podnio je ostavku na mjesto trenera Cedevite...

Zanimljivo je da je na poluvremenu rezultat bio 51:51, kao da je riječ o NBA utakmici. Cedevita je u posljednju četvrtinu ušla s plus tri, ali je onda povukao Car. 10-ak sekundi prije kraja Baždarić pogađa za 82:81, no onda Batur ubacuje za konačnih 83:82.

"Igrali smo protiv pet istih igrača svih 40 minuta i nismo ni zaslužili pobijediti. Ovo je sramota za klub i za ovo jedino trener može biti kriv", rekao je Aco Petrović, sada bivši trener Cedevite.

Dodao je kako je dobro vrijeme za promjenu trenera jer ima još dovoljno vremena za hvatanje Final Foura NLB lige, za što bolji nastup u Eurokupu, pa kasnije i u hrvatskom prvenstvu. "Ova momčad nije zaboravila igrati košarku, ali nakon ovog neobjašnjivog poraza ja kao trener moram snositi posljedice jer nisam uspio pripremiti momčad na pravi način."

Zagreb izbacio Cibonu

U drugoj utakmici Zagreb je s 93:86 svladao Cibonu i tako se plasirao u finale. Mravi su zasluženo slavili budući da su u prvom poluvrmenu imali i 20-ak koševa prednosti.

Zagreb je nakon prve četvrtine imali plus devet da bi u drugoj tu prednost još povećali i košem Simona došli do ogromnih 54:34. Cibona je u drugom dijelu bolje igrala i početkom zadnje četvrtine došla na samo minus pet. Mravi nakon toga odgovaraju i bježe na 10-ak koševa prednosti koje su održavali do kraja utakmice.

Kruno Simon ubacio je 22 koša i upisao po šest asistencija i skokova, a Luka Žorić je postigao 21 poen i 14 skokova. Kod Cibone je Bojan Bogdanović ubacio  21 koš, dok je Vrbanc utrpao 16 koševa. Finale je na rasporedu u četvrtak, Zadar je dosad šest puta osvojio Kup, dok je Zagreb, branitelj naslova, slavio dva puta.

Pročitajte više