Adebayor: Sve dugujem Wengeru

TOGOANSKI napadač Arsenala, Emmanuel Adebayor, odao je priznanje i zasluge za svoj uspjeh treneru Arseneu Wengeru.

Adebayor je u Arsenal stigao 2006. godine iz Monaca za sedam milijuna funti, a nakon odlaska Thierryja Henryja u Barcelonu prošlog ljeta, doslovno je eksplodirao ove sezone, te je drugi najbolji strijelac Premiershipa iza Cristiana Ronalda.

"Vratiti Wengeru dug bit će jako teško. U Monacu sam od lipnja do prosinca 2005. zabio jedan gol u 19 utakmica. Kako to da me je Wenger uopće primijetio? To je stvarno moralo biti nešto posebno. On mi je dao priliku i zbog njega sam postao ovo što jesam danas. Uživam igrati pod Wengerom", prenosi Adebayorovu izjavu Goal.com.

"Prava smo momčad i imamo kvalitetu, u to nema nikakve sumnje. Moramo ići samo utakmicu po utakmicu. Ali najvažnija stvar je da nastavimo uživati u igri i zabavljati se", rekao je Adebayor o šansama Arsenala za osvajanje Lige prvaka.

Na upit bi li radije htio osvojiti neki trofej ili naslov najboljeg strijelca Premiershipa, rekao je: "Tu uopće nemam dvojbi, izabrao bih trofeje. Nije mi važno koliko zabijem, cilj mi je osvojiti neki naslov. Najvažnije je dati sve od sebe na terenu i uspjeh će doći. Mi smo mlada momčad gladna uspjeha. Moramo nastaviti dobro igrati i osvajanjem trofeja razveseliti naše navijače".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više