DERBI

Ademi zabio pa gestikulirao zapadnoj tribini

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

DINAMOV kapetan Arijan Ademi postigao je gol kojim je Dinamo stigao do preokreta i vodstva 2:1 u derbiju 5. kola SuperSport HNL-a, koji se igrao u sklopu 5. kola. Nakon što je poentirao u 64. minuti gestikulirao je prema zapadnoj tribini pokazujući rukom kao da ne čuje oduševljenje koje se prolomilo među navijačima. Utakmica je završila 4:1 za Dinamo.

Iza njegova poteza vjerojatno se krije i nešto gorčine, koja se dala iščitati nakon pobjede njegove momčadi nad Ludogorcem u uzvratnom susretu trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Podsjetimo, Dinamo je u utakmici, u kojoj su tri igrača bugarskog sastava dobila crveni karton, pobijedio 4:2 i tako potvrdio plasman u play-off, u kojem će igrati protiv norveškog Bodo/Glimta.

"U nogometu postoje pobjede i porazi, važno je da pobjeđujemo, Dinamo živi od pobjeda. Ostvarujemo dobre rezultate, potrebna nam je podrška navijača, medija, a ne suprotno. Mislim da smo zavrijedili objektivan pristup i podršku", rekao je Ademi za klupske internetske stranice pa dodao:

"Posljednjih mjesec dana mi smo glavama samo i isključivo u utakmicama, na putovanjima, gostovanjima, treniramo, dajemo sve od sebe. Izgleda li naša igra baš uvijek onako kako bismo mi sami htjeli? Svaka ekipa na svijetu uvijek može bolje, više i jače, ali mislim da nije realno očekivati savršenstvo u svakoj utakmici svake minute.

"Podrška, ne zvižduci"

Ja znam koliko se svi mi odričemo, trudimo, svi igrači, moji kolege, cijeli stručni stožer, doktori, cijela ekipa oko nas - koliko živimo i za uspjeh Dinama i za naš osobni uspjeh. Zato bih želio poručiti svakom navijaču koji je jučer zviždao mojim suigračima, meni, cijeloj ekipi ili treneru da dobro razmisli je li u pravu.

U ovakvim situacijama kad se borimo za nešto veliko zaslužili smo samo podršku, a ne zvižduke. U završnici prošle sezone prvenstveno zbog velike podrške navijača i doma na Maksimiru i na gostovanjima osvojili smo naslov, a prvenstvo je bilo nikad izazovnije."

"Ja sam tu 11 godina, bližim se broju od 350 utakmica, smatram da svaki igrač i trener Dinama zaslužuje poštovanje i to zahtijevam od naših navijača, kao što mi trebamo poštivati njih, svako odvojeno vrijeme, emociju i novac koji daju za Dinamo", zaključio je.

 

Pročitajte više