Adriano: U Interu sam svako jutro mamuran spavao u klupskoj ordinaciji

"NE POSTOJI svota novca koja bi bila važnija od mog povratka kući", rekao je napadač Adriano u razgovoru za reviju R7. U iskrenom razgovoru prepričao je koliko mu je u Italiji bilo teško te naglasio kako se konačno ostavio alkohola.

Nešto više od pola godine od povratka u Brazil, Adriano Leite Ribeiro pričao je o problemima koji su ga mučili dok je igrao u Italiji. Sad se preporodio, na Maracani mu skandiraju, a zahvaljujući igri i golovima ponovno je došao u krug reprezentacije. Povratak u Brazil vidi kao najbolju odluku u karijeri, te ne žali što danas manje zarađuje.

"Nakon smrti oca pao sam u depresiju kojoj je jedini lijek bio alkohol. Bio sam radostan samo dok pijem i nisam prestajao nikad. Izlazio sam svake večeri i konzumirao šta god bi mi se serviralo, vino, viski, pivo...puno piva", počeo je prepričavati Adriano.

"Ljudi misle da je bila ludost odustati od milijunskog ugovora, no ne postoje novci koji mogu nadoknaditi vrijeme s obitelji. Odrekao sam se puno novca, no kupio sam radost", dodao je Adriano, koji je sreću pronašao vrativši se majci i bliskim prijateljima.



Tad je otkrio pojedinosti o tome kako su na sve gledali suigrači i trener Roberto Mancini.

"Svaki dan dolazio sam na trening pijan. Nisam spavao od straha da ne prespavam trening, ali tad nisam bio u stanju trenirati. Slali su me u klupsku ordinaciju spavati, a novinarima su govorili kako imam problema s mišićem. Kasnije sam počeo ulaziti u konflikte s trenerom Mancinijem, situacija je postala netrpeljiva.


Otišao je na posudbu u Sao Paulo, međutim niti to nije pomoglo.

"Vjerovao sam da sam riješio svoje probleme, no ubrzo sam opet bio onaj od ranije. Nisam se imao kome povjeriti, bio sam sasvim sam, bez ikoga, tako sam ponovno počeo piti", nastavio je Adriano, kojemu nije pomogla niti promjena trenera.

"Odlučio sam se vratiti zbog Mourinha, no niti to nije bilo dovoljno. Ponovno sam pohodio tulume, jedino do čega mi je bilo stalo bile su žene i alkohol".

Tad je i tolerantni predsjednik Intera Massimo Moratti izgubio strpljenje.

"Klub nije želio više sve to tolerirati i prestali su vjerovati da ću se vratiti u formu. Žao mi je zbog Mourinha, koji se posvađao s nekim čelnicima jer me želio zadržati", završio je Adriano.

Šest mjeseci nakon odlaska iz Italije djeluje veoma sretno, a to pokazuje izvedbama na travnjaku. Izbornik Brazila Carlos Dunga najozbiljnije računa na njega za SP u Južnoj Africi.

Pročitajte više