AEK uoči Dinama: Navijači, upozoreni ste. Već smo doživotno istjerali jednog krivca

Foto: Profimedia

DINAMO sutra u 20:45 u Ateni protiv AEK-a igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Podsjetimo, UEFA je donijela odluku prema kojoj na obje utakmice neće biti gostujućih navijača. Razlog je što u srijedu u Ateni igraju Panathinaikos i Marseille, pa bi se u gradu u samo dva dana održale dvije utakmice najvišeg rizika.

Preciznije, ondje bi gotovo istovremeno bile četiri skupine ultrasa poznatih po izazivanju nereda. Dodatni problem stvara i to što su oni međusobno povezani. Navijači Dinama i Panathinaikosa su pobratimljeni, kao i oni AEK-a i Marseillea. To gotovo jamči sukobe suprotstavljenih saveza.

"Nitko ne može reći da nije znao i da nije bio upozoren"

AEK je uoči sutrašnje utakmice objavio priopćenje na službenoj stranici: "Pred nama je još jedan povijesni trenutak. Utakmica protiv Dinama veliki je izazov za našu momčad. Prethodnih dana već smo ukazivali na ozbiljne rizike. Nitko ih ne smije ignorirati. Nije stvar samo u dimnim kutijama i bakljama, koje se nikako ne smiju vidjeti na našem stadionu u utorak.

Jednako je važno prestati s glupostima s laserima, koje je UEFA spremna ozbiljno kazniti. Nema mjesta za nezrelost, nema mjesta za pogreške. UEFA-ine kazne su teške. Nema potrebe trpjeti ih ako ih možemo lako izbjeći.

Preventivne mjere bit će na najvišoj razini, međutim, prisiljeni smo ponoviti da će i pojedinačne sankcije biti najstrože što mogu. Sigurnosne kamere nadziru stadion. Na ovaj je način pronađen i doživotno istjeran krivac za neprihvatljiv incident na prošloj utakmici s Volosom.

Isto će se dogoditi svakome tko upali dimnu kutiju ili baklje ili tko bude koristio lasere. On više neće ući na OPAP Arenu. Ne sumnjajte, pronaći ćemo takve krivce. Uhvaćeni su i oni koji nisu poštovali AEK i naš Dom, oni koji su pokušali ući na stadion. Prošle godine nismo išli s najstrožim kaznama, ali ne dajte se zavarati! Sada neće biti isto.

Sustav sigurnosnih kamera nadzire ulaze, svi će biti propisno kažnjeni za nedolično ponašanje. Imamo najbolju momčad i najbolju publiku. Oboje je dio našeg identiteta. Nema tolerancije prema glupostima. Nitko ne može reći da nije znao i da nije bio upozoren."

Pročitajte više