"Afrički Real s Čačićem želi osvajati trofeje, zato su ga doveli''

Foto: Index

ANTE ČAČIĆ nakon dugo vremena vratio se nogometu. Pomalo iznenađujuće, bivši hrvatski izbornik danas je postao trener Pyramidsa, najbogatijeg egipatskog kluba te momčadi kojoj tepaju da je afrički Real.

''Radi se o velikom projektu afričkog nogometa i arapskog svijeta. S Čačićem žele osvajati trofeje. Dogovorili smo izvrstan ugovor i svi smo jako zadovoljni. S Čačićem je stigao i jak stožer u sastavu Ivica Sertić, Roj Ferenčina, Leonard Sovina i Jozo Tadić. Ponosan sam i sretan jer sam hrvatskog izbornika uspio dovesti ovamo, dugo su trajali pregovori koje smo uspješno okončali. Danas smo odradili presicu i trening, prvi dojmovi su sjajni. Ovdje se gradi afrički Real'', javio nam se Danko Đikić, agent Ante Čačića koji je objasnio kako je došlo do posla.

Inače, Pyramids je klub osnovan 2008. godine, a u posljednjih godinu i pol dana promijenio je čak šestoricu trenera. Bilo je tu i poznatih imena. Egipćane je vodio Brazilac Alberto Valentim, pa Argentinci Ricardo La Volpe i Ramon Diaz, dok je posljednji trener, Francuz Sebastien Desabre, izdržao najdulje, 25 utakmica na klupi.

Otkaz je dobio prije desetak dana pa je posljednje dvije utakmice s klupe vodio Egipćanin Abdelaziz Abdelshafi, ali on je bio tek vršitelj dužnosti trenera, dok je klub tražio trajno rješenje.

Pročitajte više