Ahmad Sharbini o smanjenju ugovora: Brat i ja nismo odbili ponuđeno nego uzeli predah

ODLUKA novog predsjednika Hrvoja Maleša da  fiksni dio ugovora igračima Hajduka bude najviše 100 tisuća eura neće proći bez otpora. Dakako, politici stimulativnih primanja najviše se protive najbolje plaćeni igrači pa tako sedmorica hajdukovaca nakon razgovora s Malešom nisu donijeli konačnu odluku. To su braća Sharbini, Andrić, Vejić, Subašić, Tomasov i Marijan Buljat. No, Maleš je jasan - ili potpišite nove ugovore ili nema priprema s klubom!

Braća Sharbini Hajduk godišnje koštaju više od pola milijuna eura i jednu sječu ugovora već su izbjegli. Bilo je to u euri Joška Svaguše koji za razliku od Vejića, Šerića, M.Buljata i Jerteca nije dirao ugovore braće koji su bili zvijezda prijelaznog roka prije dvije godine. Maleš neće biti popustljiv pa ćemo možda Sharbinije uskoro gledati kako u šest ujutro nižu krugove po Poljudu.

"Anas i ja smo obavili razgovor s predsjednikom koji nam je iznio plan smanjivanja ugovora. Još nismo donijeli nikakvu odluku. Idućih dana bi u Split trebao doći otac Jamal koji će sudjelovati u daljnjim razgovorima. Anas i ja nismo odbili ponuđeno, već smo uzeli predah. Čekamo da zajedno s ocem i predsjednikom pokušamo naći zajednički interes", kaže Ahmad za Novi list.

Stariji brat Sharbini ne pamti po dobrom dvije godine na Poljudu.

"Očekivao sam da ću puno više igrati i pošto nisam to dočekao normalno je da sam nezadovoljan. Razočaran sam tretmanom koji sam imao. Želim ostati u Hajduku, ali želim pravu priliku. Samo tražim da mi trener da deset utakmica u kontinuitetu i uvjeren sam da bih dokazao da nisam promašena investicija."

Ahmada smeta što mu ni jedan trener nije rekao da ne računa na njega.

"Svi su mi treneri govorili da na mene računaju, a nitko mi nije dao pravu priliku. U suprotnom bih sjeo s ljudima iz kluba i pokušao riješiti svoj status. Ovako sam u zrakopraznom prostoru. Ne mogu ništa reći protiv navijača koji su bili uz mene i kad nisam igrao."

Ni Anas, koji je znao zabljesnuti, nije pružio ono što se od njega tražilo.

"On može, dokazao je i uvjeren sam da će u novoj sezoni iskazati vrijednost. Puno smo pričali i o nekim napisima koji su se ticali Anasove dnevne zarade. Pojedini mediji su pretjerali po tom pitanju. Navijače to iritira jer nije pružio što se od njega očekuje. Zato Anas do daljnjeg ne priča za medije."

Pročitajte više