LIGA PRVAKA

AJAX - BAYERN 3:3 Kovač u ludoj utakmici u Amsterdamu osvojio skupinu

Foto: EPA

AJAX i Bayern podijelili su bodove u posljednjem, šestom kolu skupine E. Na Amsterdam Areni bilo je konačnih 3:3, a četiri zgoditka pala su u posljednjih deset minuta.

Bayern je unatoč remiju prošao u osminu finala kao pobjednik skupine s 14 bodova, dok Ajax ima dva boda manje od momčadi Nike Kovača i u osminu finala ide kao drugoplasirana ekipa.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Bayern poveo, Ajax je potom okrenuo rezultat u svoju korist, da bi Bavarci s dva gola stigli do novog vodstva. Ipak, Ajax je izjednačio na 3:3 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Bavarci su poveli u 13. minuti golom Roberta Lewandowskog na asistenciju Sergea Gnabryja. Poljski napadač je imao sjajnu priliku i u 27. minuti, ali je s tri metra pogodio suparničkog vratara.

Na otvaranju drugog dijela Ajax je opasno pritisnuo Bavarce i pritisak se isplatio u 62. minuti kada je Dušan Tadić zabio za 1:1. Lewandowski je nemoguće promašio i u 62. minuti, a četiri minute kasnije Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Max Wober 'polomio' Leona Goretzku.

U 75. minuti pocrvenio je i Thomas Muller nakon neopreznog starta nad Tagliaficom pogodivši ga nogom u glavu. Problemi za Bayern nastavili su se u 82. minuti kada je Boateng skrivio kazneni udarac koji je Tadić realizirao za vodstvo nizozemskog velikana. Boatengu je u 88. minuti uzvratio De Ligt koji je srušio Thiaga za novi kazneni udarac, a siguran je bio Lewandowski. Novi preokret dogodio se u 90. minuti kada je Coman zabio za novo vodstvo Bayerna. Luda utakmica nastavila se još jednim golom u mreži njemačkog sastava, a u četvrtoj minuti nadoknade za 3:3 je zabio Tagliafico.

AJAX: Onana- Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico, F. de Jong, Schöne, Tadić, David Neres, Can de Beek - Huntelaar

BAYERN: Neuer - Rafinha, Boateng, Süle, Alaba - Goretzka, Kimmich, Ribery, Müller, Gnabry - Lewandowski

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više