Akcija "Offside": "Nema straha za Dinamo"

SJEDNICU Skupštine udruženja prvoligaša, na kojoj su se donosile potrebne odluke, kao i raspored parova idućeg prvenstva, uzurpirala je vijest o Uskokovoj akciji "Offside". Diljem Hrvatske provedena su privođenja osumnjičenika za namještanje utakmica Prve HNL, a sve u sklopu opsežne Uefine istrage pokrenute u rujnu 2009. godine.

"Uefa i nogometni svijet žele saznati pravu istinu. Očito je da se nešto konkretno događa i kod nas. U mom mandatu udruga je radila formalne korake da se stane na kraj klađenju na parove HNL-a baš zbog stalnih sumnji koje su to pratile.

Boljelo nas je što se liga dovodi u kontekst prevare klađenjima. Nažalost, sud je tada presudio za kladionice. Primili smo njihovu odbijenicu", za Index je rekao direktor Dinama i bivši predsjednik Udruge prvoligaša Damir Vrbanović, koji nema saznanja o uhićenim osobama, ali je u jedno siguran:

"Ne bojim se ni za koga u Dinamu."

Direktor Šibenika Marko Karadžole Indexu je rekao da nije upoznat s pojedinostima akcije.

"Što se mene tiče, mogu reći samo da sam u potpunosti miran."

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin podsjetio je na tužbu udruženja protiv kladionica te dodao:

"Smatramo da je dobro što se ovo događa, da nas sve zaštiti i da se ne dopusti pojavljivanje parova HNL-a u ponudi kladionica."

"HNS će biti u kontaktu s policijom i vjerujem da ćemo predvečer imati više informacija."

Kladionice nisu bile strane igračima Osijeka, čiji direktor Mile Dumančić tu činjenicu pripisuje - mladosti.

"Imamo puno mladih igrača, ali u našem klubu strogo smo zabranili klađenje", rekao je Dumančić.

Reno Sinovčić, vanjski suradnik NK Zadar, smireno je napustio skupštinu u Rusanovoj.

"To je nešto što je miljama udaljeno od mene, a svatko neka odgovara za svoje. Najgore je kad ulica priča, pa se neki rezulati pokope i ispadne istina", rekao nam je čelni čovjek NK Zadar.

Pročitajte više