Bayern se žalio na kaznu Riberyju: "Franck nije htio ozlijediti Lopeza"

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ČELNICI minhenskog Bayerna uložili su žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) na kaznu njihovu francuskom reprezentativcu Francku Riberyju od tri utakmice zabrane igranja u Ligi prvaka.

Ribery je u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Lyona, u kojoj je Bayern slavio 1:0 na Allianz Areni, dobio crveni karton zbog grubog strarta na nogu Lisandra Lopeza još u prvom poluvremenu. Uefa mu je izrekla suspenziju od tri utakmice.

Prvu od njih odradio je već u utorak na Gerlandu, kada je Bayern s tri gola Ivice Olića izborio pobjedu 3:0 koja ga je, jasno, odvela u finale. Slijedi mu i propuštanje finala na Santiago Bernabeuu. Protivnik će minhenskom klubu biti ukupno bolji iz ogleda Barcelone i Intera. Ostane li u Bayernu, s kaznom će Ribery startati i sljedeće sezone u Ligi prvaka, pa će tako propustiti uvodnu utakmicu, odlučili su u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

U Bayernu smatraju da je ovakva kazna prestroga, a u priopćenju su objasnili i zbog čega.

''Disciplinska komisija Uefe u obrazloženju kazne je navela kako je Ribery napao suparničkog napadača, što sugerira da je na njega krenuo s namjerom da ga ozlijedi. Takva interpretacija tog starta našeg nogometaša za nas je apsolutno neprihvatljiva i potpuno pogrešna te je ne možemo prihvatiti niti u kojem obliku. Igrač o kojem se radi, Lisandro Lopez, nastavio je utakmicu bez problema i neozlijeđen. Stoga ulažemo žalbu koristeći pravna sredstva koja su nam na raspolaganju'', stoji u Bayernovu priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara