Al Turk se žali na ishod borbe protiv Cro Copa: Sudac je trebao vidjeti prst u oko

MENADŽER Mustaphe Al Turka otkrio je da će se njegov klijent žaliti na ishod borbe protiv Mirka Filipovića. Podsjećamo, Cro Cop je slavio tehničkim nokautom nakon nebranjene ručne serije koja je Britanca "složila" na parter. Sudac je prekinuo borbu da Al Turk ne bi teže nastradao, međutim tek se na ponovljenoj snimci vidjelo da je Filipović Britanca nehotično prstom upiknuo u oko. Al Turk se okrenuo od našeg borca zbog spornog prsta, a ne zbog udarca kako se u prvi mah činilo.

"Žalit ćemo se, jer smatramo da nije u redu da se ova borba proglasi tehničkim nokautom. Sudac je trebao vidjeti udarac prstom u oko", rekao je menadžer Ken Pavia dodavši:

"Pogledajte borbu Hendersona i Franklina na UFC-u '93. u Dublinu. Franklin je dobio nekoliko minuta odmora nakon što ga je Henderson upiknuo u oko."

Pavia je na kraju zaključio kako nije siguran kako će se na koncu situacija riješiti jer se turnir dogodio u Njemačkoj.

"Kako se borba održala u Koelnu nismo sigurni koji je točno protokol, no sigurno je da ćemo se žaliti i vidjeti što dalje."

Šuška se da bi Al Turk najzadovoljniji bio s ponovljenom borbom. Ta je opcija teško ostvariva nakon što je Filipović najavio ponovni povratak u Japan. Iako je Cro Cop zaista Al Turka upiknuo u oko, bilo je sasvim jasno da bi hrvatski gladijator borbu vrlo brzo završio u svoju korist jer je Britanac već bio dobrano uzdrman. Sporni prst možda je samo dodatno ubrzao stvar.

M.P.
Foto: MMAjunkie

Pročitajte više