Aleš Pajovič spreman za Hrvate

ALEŠ PAJOVIČ odlučio se nakon dugotrajnih pregovora priključiti slovenskoj rukometnoj reprezentaciji na skorašnjem Europskom prvenstvu u Norveškoj. Slovenskog se rukometaša sjećamo po aferi "prst u oko", kada je u polufinalnom dvoboju Hrvatske i Slovenije 2004. godine, našeg kapetana poslao na operacijski stol.

"Pregovori koje je Pajovič vodio s izbornikom Požunom i suigračima, a pogotovo s kapetanom Urošem Zornamom, urodili su plodom. Pajovič će nastupiti na Europskom prvenstvu." - izjavio je za web portal RTV Slovenije direktor svih slovenskih reprezentacija Stane Ostrelič.

Iskusni, 29-godišnji Pajovič, koji igra na poziciji lijevog vanjskog, bit će od velikog značaja za slovensku reprezentaciju, koja će na EP u Norveškoj igrati u A skupini, u kojoj su još Hrvatska, Češka i Poljska. Slovenci će prvu utakmicu na prvenstvu u skupini u Stavangeru odigrati 17. siječnja protiv Češke, a s Hrvatskom će se susresti u 3. kolu, 20. siječnja.

Pajovič je, inače, član španjolskog Ciudad Reala, ali je posljednja tri mjeseca odigrao na posudbi u njemačkom Kielu. I dok je u Španjolskoj igrao uglavnom u obrani, u Kielu je dobivao puno više prilika i u napadu. No, njegova epizoda u Njemačkoj je završila s krajem prošle godine.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više