Ostali sportovi

Alex Zanardi prebačen na intenzivnu njegu. U nestabilnom je stanju

Foto: EPA

NEKADAŠNJI talijanski vozač Formule 1 i višestruki paraolimpijski pobjednik, 53-godišnji Alex Zanardi, prebačen je na intenzivnu njegu jer mu je stanje nestabilno.

On je proteklog utorka napustio bolnicu i premješten je u poseban rehabilitacijski centar u kojem je nastavio svoj put prema oporavku, Međutim budući da se stanje pogoršalo, prebačen je na intenzivnu njegu.

"Zbog nestabilnog kliničkog stanja pacijenta Alexa Zanardija, nakon konzultacija s doktorom Francom Moltenijem, dogovoren je premještaj", objavili su iz centra u kojem je Zanardi bio smješten.

Nesreća se dogodila u lipnju

Zanardi je tako prebačen u bolnicu koja se nalazi u Milanu nakon što je boravio u rehabilitacijskom centru u Comu.

Zanardi je 19. lipnja nastradao u prometnoj nesreći tijekom utrke ručnih bicikala u Toskani, nakon koje su trebale tri operacije zbog teških ozljeda mozga i lubanje.

Nakon što je 2001. izgubio obje noge u stravičnoj nesreći na stazi u Njemačkoj vozeći bolid u CART Championshipu, Zanardi je svoju nepresušnu energiju usmjerio u paraolimpijski sport u kojem je na Igrama 2012. Londonu i 2016. u Riju de Janeiru osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje vozeći bicikl na ručno pokretanje, a u istom je sportu i višestruki svjetski prvak.

Pročitajte više