LIGE PETICE

Alisson propušta dva derbija i početak LP-a, Liverpool dovodi novog golmana

Foto: Gulliver / Getty Images

ALISSON BECKER, sjajni vratar Liverpoola, zbog ozljede je igrao samo do 38. minute utakmice Liverpool - Norwich (4:1) u prvom kolu Premier League. 

Zamijenio ga je Adrian, a Jürgen Klopp je nakon utakmice na konferenciji za medije komentirao: "Alisson je osjetio kao da ga je nešto udarilo u list i nije mogao nastaviti, a to nikada nije dobar znak. Očito je da se radi o težoj ozljedi od istegnuća. Ne znamo još točno što je, ali ne izgleda dobro. Kada doznamo, onda ćemo se nositi s tim", rekao je Klopp.

Zatim je dobio pitanje radi li se možda o rupturi mišića. Odgovorio je: "Možda."

Ako je riječ o rupturi, ozljeda je daleko ozbiljnija od istegnuća i Alisson će dulje pauzirati.  Alisson je inače zbog bolova i nemogućnosti da se osloni na nogu stadion napustio u invalidskim kolicima.

Daily Mail piše da Alissonu prijeti do mjesec i pol pauze. U tom slučaju propustio bi utakmicu europskog Superkupa u srijedu protiv Chelseaja, i još pet prvenstvenih susreta, među kojima derbije s Arsenalom i Chelseajem.

Osim toga, Alisson bi tako propustio i prvu utakmicu skupine Lige prvaka, u kojoj Liverpool brani naslov. Alisson je inače jedan od najzaslužnijih za to što su Redsi postali prvaci Europe. 

Liverpool Echo otkriva da zbog Alissonove ozljede i samo jedne golmanske alternative Liverpool ozbiljno razmatra ponuditi kratkotrajni ugovor veteranu Andyju Lonerganu, koji je bez angažmana.

On za dva mjeseca navršava 36 godina, a posljednji put je prvi vratar bio u sezoni 2015./16. u Fulhamu, nakon čega je postao poznat kao lojalna rezerva. U tom svojstvu ga je Klopp poveo na Liverpoolovu američku turneju, na kojoj je Lonergan dobro branio jedno poluvrijeme protiv Seville.

Lonergan je već u Liverpoolovom kampu Melwood i bez obzira na to što je u Engleskoj okončan prijelazni rok za ulazne transfere, on može potpisati za novi klub jer je slobodan igrač.

Pročitajte više