Alonso protiv Newcastlea postigao jedan od najspektakularnijih golova u povijesti Anfielda

LIVERPOOLOV fantastični Bask još jednom je pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih veznjaka na svijetu: u zaostalom susretu engleskog prvenstva u kojem je Liverpool ugostio Newcastle, nevjerojatnim golom sa 60 metara je probušio vratara "Svraka" Harpera.

"Redsi" su doista na sjajan i pamtljiv način  okončali njihov petosatni golgeterski post pobjedom 2:0, jer prije nego li je Alonso udarcem iz polovice igrališta domaćih u delirij bacio prepuni Anfield, prvi gol za Liverpool je postigao Dirk Kuyt, nizozemski reprezentativni napadač, koji je u petom nastupu za klub postigao svoj prvi pogodak, otkad je ovog ljeta za 18 milijuna eura stigao iz Feyenoorda.

Xabi Alonso je izgleda predodređen za povijesne golove otkad je stigao u Liverpool: u legendarnom finalu Lige prvaka protiv Milana u Istanbulu, bio je jedan od glavnih tvoraca čudesnog preokreta Liverpoola, kada je pridonio povratku momčadi nakon što su gubili 3:0.

Kod rezultata 3:2 za Milan, izveo je kazneni udarac koji mu je Dida obranio, a Alonso je natrčao na odbijenu loptu i zakucao je pod prečku za poravnanje rezultata u utakmici koju je  Liverpool dobio na jedanaesterce.

Početkom siječnja ove godine, u susretu trećeg kola FA kupa protiv Lutona, opet se Liverpool, zahvaljujući Xabiju, koji je postigao dva predivna pogotka, vratio nakon što je gubio 3:1. Najprije je sa 35 metara postigao zgoditak, da bi konačnih 5:3 postavio udarcem sa oko 60 metara, nakon što je vratar Lutona otišao u kazneni prostor Liverpoola na korner.

Snimku Alonsovog fenomenalnog gola pogledajte .

Z.A.

Pročitajte više