Alžir posrnuo pred naletom Kamikaza

U DVOBOJU brzine i snage ipak je slavila - brzina. Alžirski se rukometaši očito još nisu oporavili od jučerašnjeg fijaska protiv Rusije, a mali su Japanci to vrhunski iskoristili za pobjedu 38:27

Jedino vodstvo u utakmici Alžirci su imali na samom početku, pri rezultatu 2:1, a ostatak susreta uvjerljivo je pripao Japanu. Do poluvremena su Japanci već vodili 20:14 da bi već početkom drugog dijela otišli na nedostižnih plus deset.

Izuzetno je raspoložen bio japanski vratar Masayuki Matsumura kojeg su Alžirci razbranili u uvodu utakmice nakon čega su sve teže i teže nalazili put do njegove mreže. Protiv fizički jačih Alžiraca Japanci su odigrali začuđujuće čvrstu obranu, dok im se napad opet temeljio na jurnjavi i brzim kontra napadima za koje Alžir nije imao lijeka.

Ovakav je ishod malo tko mogao predvidjeti; uoči turnira svi su isticali Alžir kao nominalno treću momčad po snazi, a i naš se stožer najviše pribojavao da bi Alžirci zahvaljujući svojoj čvrstoj i gruboj igri mogli "staviti soli na rep" nekom od favorita. No, Alžirci su pretrpjeli već drugi veliki poraz, te izgubili svaku šansu za put u Peking, a s obzirom da ih sutra čeka utakmica protiv Hrvatske za očekivati je da će se kući vratiti bez ijedne pobjede.

Foto: V.G.

Pročitajte više