Ameri zazivaju prošlost - Bradley: Ovaj put pobjeda ne bi bila iznenađenje

IZBORNIK reprezentacije SAD-a Bob Bradley vjeruje kako može ponoviti uspjeh iz 1950. kada su Amerikanci pobijedili Englesku na SP-u.

Prvu i posljednju natjecateljsku utakmicu Engleska i SAD odigrale su 1950. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Gordi Albion poražen je sa 1:0 u fazi po skupinama. Večerašnji dvoboj prilika je za Engleze da se osvete bivšoj koloniji, ali Bradley vjeruje kako njegovi igrači imaju snage za novu pobjedu.

Večerašnji susret igra se na istom stadionu gdje su prije godinu dana u polufinalu Kupa konfederacija Amerikanci nanijeli Španjolskoj prvi poraz nakon 35 utakmica. Bradley vjeruje kako ovog puta pobjeda njegove momčadi neće biti iznenađenje.

"Pobjeda bi bila odličan početak natjecanja, a taj bi uspjeh išao uz bok onome prije 60 godina. Samo, ovaj put to ne bi bilo iznenađenje jer smo posljednjih godina zaslužili više poštovanja", rekao je Bradley.

"Za svaku se momčad dobro pripremamo, a Englesku jako poštujemo. Na travnjak ćemo izaći vjerujući da možemo pobijediti. Najvažniji igrač bit će Rooney, koji iza sebe ima odličnu sezonu. Naša pobjeda ovisi o tome koliko ćemo ga biti sposobni zaustaviti", zaključio je izbornik SAD-a.

Mediji na zapadnoj strani Atlantika pišu o povijesnoj utakmici s Englezima prije 60 godina kada su njihovi nogometaši napravili jedno od najvećih sportskih iznenađenja. Sada se nadaju kako su u stanju ponoviti taj uspjeh, a ta bi pobjeda, prema očekivanjima, trebala donijeti ogroman porast popularnosti nogometa u toj zemlji.

Oprezni Capello objavit će popis dva sata prije utakmice

Capello s oprezom pristupa prvoj utakmici na ovom SP-u pa je konačni sastav odlučio objaviti tek dva sata prije početka utakmice jer on "to tako uvijek radi".

"Razlog je jednostavan. Ako objavim sastav ranije, netko se preko noći može ozlijediti, a nije lako imenovati nekoga tko će uskočiti nakon što nije bio u prvom planu."

"Želim da moji igrači pokažu jednaki žar u igri kao i u kvalifikacijama. Želim da budemo kompaktni na terenu. Ovo su najbolji engleski igrači, imaju želje i motiva za pobjedu", rekao je Capello.

Pročitajte više