NFL

Američka nogometašica planira zaigrati u NFL-u: "Želim udarati u dva koraka"

Foto: EPA

JEDNA od najboljih američkih nogometašica svih vremena Carli Lloyd (37) želi se okušati kao 'kicker' u američkom profesionalnom nogometu (NFL). Llyod je odradila nekoliko treninga s osvajačima Super Bowla 2017. godine, Philadelphia Eaglesima i sada želi postati prva žena 'kicker' u povijesti NFL-a.

"Želim to isprobati", rekla je za podcast Laughter Permitted.

"Želim staviti kacigu, želim staviti jastučiće, želim udarati u dva koraka", dodala je Amerikanka koja je 2015. posjetila i kamp Houston Texansa.

Llyod je u dresu američke reprezentacije dva puta bila svjetska prvakinja (2019, 2015), osvojila je i dva olimpijska zlata (2012, 2008). Sa svjetskih prvenstava ima i srebro (2011) i broncu (2007), a dva puta je bila i najbolja nogometašica svijeta (2015, 2016). 

Zanimljivo, ideja za njezin nastup u NFL-u došla je od izvršnog direktora NFL-a Hall of Fame Gila Brandta koji smatra kako Llyod ima sve potrebne fizičke kvalitete.

"Mislim da bi kicker ili punter bile dobre pozicije u momčadi", kazala je dr. Jen Welter, koja je 2015. postala prva žena koja je trenirala u NFL-u kada se pridružila Arizona Cardinalsima.

"Ako imate vrhunskog sportaša poput Carli Lloyd i pravog trenera, onda nema razloga zašto se to ne bi dogodilo i razvijalo. Mislim da kickeri moraju biti mentalno najjači sportaši jer svaki put kada ste na terenu, imate priliku osvojiti bodove", dodala je.

Pročitajte više