NBA

Amerikanci: Durant se odrekao 31,5 milijuna dolara i postao slobodan igrač

Foto: Guliver Image/ Getty Images

KEVIN DURANT (30), dvostruki NBA prvak i jedan od najboljih košarkaša NBA lige, ovog ljeta postat će slobodan igrač.

Kako piše ESPN, a prenose svi američki mediji, Durant je kao igrač Golden State Warriorsa odbio player-option klauzulu u ugovoru, odrekao se 31,5 milijun eura i postat će slobodan igrač.

Podsjetimo, Durant je sezonu na izmaku zaključio ranije od očekivanog. U polufinalu Zapadne konferencije se ozlijedio, pa se potom vratio na petu utakmicu finala, a onda zadobio još težu ozljedu.

Ranije ovog mjeseca je operiran, a vrlo vjerojatno će propustiti iduću sezonu. Ako ne cijelu, dobar dio nje.

Durant i menadžer u New Yorku važu opcije za budućnost, evo tko ga želi dovesti

Durant i njegov menadžer Rich Kleiman, saznaje ESPN, trenutno su u New Yorku gdje važu opcije koje imaju na raspolaganju. Detalji zasad nisu poznati, a dosad se više destinacija spominjalo u prethodnim danima.

ESPN ističe da su najizglednije opcije New York Knicksi, Brooklyn Netsi i LA Clippersi.

Očekuje se da će franšize koje ga budu htjele dovesti u ponudi imati full-max ugovor, ali isto tako Durant još uvijek ima opciju potpisati s Warriorsima na maksimalno pet godina ugovor vrijedan 221 milijun dolara. Ako se, pak, odluči na odlazak iz svlačionice doprvaka, Durant može dobiti maksimalno ugovor na četiri godine vrijedan 164 milijuna eura.

Kad se ponovno vrati na parket, imat će 32 godine

Zasad nitko ne može sa sigurnošću reći gdje će nastaviti karijeru, ali sve bi uskoro trebalo biti jasnije. Točnije, od nedjelje kada se u NBA ligi otvara prijelazni rok za slobodne igrače.

Jedino sigurno je da će Durant imati 32 godine kada se ponovno bude vratio na parket i jedan je od najvrjednijih slobodnih igrača u ligi ove sezone. Ostanak u Warriorsima značio bi sigurnost u osvajanju novih titula s tom etabliranom franšizom, dok bi promjena sredine bila nekakva vrsta igračeve osobne satisfakcije i potrage za novim izazovom.

Pročitajte više