Amerikanci napali Kukoča: Tip kojeg je Jordan vukao misli da ima pravo brbljati

Foto: Sportklub Screenshot

TONI KUKOČ je posljednjih nekoliko dana boravio u Beogradu povodom premijere dokumentarca Čarobna sedmica autora Sabahudina Topalbećirevića, koji govori o Kukočevoj karijeri. Trostruki osvajač Eurolige i trostruki prvak NBA lige dočekan je pljeskom u Beogradu, gdje je odgledao poraz Partizana protiv Olympiakosa.

Novinare je zanimalo što misli o srpskom centru Denver Nuggetsa, Nikoli Jokiću. On je dvije godine zaredom osvajao nagradu za MVP-ja lige, a prošle sezone je osvoji prvi, povijesni naslov Denvera ikad kao najbolji igrač finala. No, Kukoč je rekao da on i dalje nije bolji ni od Vlade Divca ni od Dina Rađe. Izjavu su prenijeli američki mediji, a fanovi NBA-a su napali hrvatsku legendu.

Amerikanci: Jokić je bolji od njih dvojice zajedno

"Da, osim naslova i MVP nagrada za regularnu sezonu i finale, Jokić ni po čemu nije bolji od dva prosječna centra", napisao je sarkastično jedan korisnik na Twitteru. "Jokić je bolji od obojice zajedno", dodao je drugi, a u sličnom tonu je bila većina komentara. Izdvajamo najpopularnije.

"Zašto stara generacija mrzi toliko mrzi novu? Prihvatite da te stvari ne možete usporediti"

"Ovo je razlog zašto vam nikad argument ne može biti ono što neki košarkaš misli"

"Jordan ga je nosio za sobom do titula, a tip misli da ima pravo brbljati"

"Ovo je tužno"

Što je Kukoč rekao?

''Jokić nije atleta, ne trči brzo i ne skače kao američki igrači, ali ima nevjerojatnu osobinu da utakmicu uvede u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom moodu. Kad uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovora, onda može raditi što hoće'', rekao je Kukoč za Sportski žurnal.

''Možda će biti, ali još nije. Jokić, unatoč statistici, nije na poziciji centra na nivou Dine Rađe ili Vlade Divca. Divac je prije 30 godina iznenadio Ameriku načinom vođenja lopte sa svojom visinom. Rađa je mogao uhvatiti loptu pod košem i stići na drugu stranu zabiti koš.

Tko se sjeća Sabonisa, zna kako je on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je puno napredovao i može još dosta unaprijediti igru", dodao je bivši igrač Bullsa, Bucksa, 76ersa i Hawksa.

Pročitajte više