La Liga

Ancelotti: Ako imate Modrića i Kroosa, ne možete igrati visoki presing

Foto: Gleb Garanich/Reuters/Guliver Image

CARLO ANCELOTTI može biti vrlo zadovoljan dosadašnjim učinkom u svom drugom mandatu na klupi Real Madrida. Prvi je u La Ligi, a osvojio je i skupinu Lige prvaka, a to je bio povod za Corriere dello Sport da s njim porazgovara.

"Ako imate njih dvojicu, ne možete igrati visoki presing"

Uspješni trener je u razgovoru za poznati talijanski medij govorio o stilu igre koji preferira, a da bi svoju ideju što bolje objasnio, naveo je primjere Luke Modrića i Tonija Kroosa.

"Pobjede i titule su rezultat procjena koje radi trener. Naravno, kad igraš dobro, lakše je ostvariti rezultate. Ja uživam kad pobjeđujem. Međutim, ne pronalazim sebe u bilo kojoj potkategoriji. Dobar trener je onaj koji prilagođava igru karakteristikama igrača. Ako imam Modrića i Kroosa, ne mogu igrati visoki presing. Bio bih idiot kada s napadačem poput Viniciusa, koji ima skuter pod nogama, ne bih težio kontranapadima. Reći ću vam jedan primjer. Ako imam Ronalda, tražit ću način da mu što češće donesem loptu, a neću tražiti njega da se spušta po nju. Tako je i s Ibrahimovićem. Postoje dvije vrste igrača - oni koji rade razliku i oni koji moraju trčati. Mislim da je to Conte rekao, a ako nije, nema veze. Nikad nisam razvijao ideologiju, guardiolizam, sarizam.... Moj potpis je identitet ekipe", rekao je Ancelotti.

"Nogomet se mora mijenjati"

Trener Reala je govorio i o Superligi, za koju se zalaže njegov predsjednik Florentino Perez. Ancelotti smatra da se nogomet mora mijenjati.

"Nogomet se mora mijenjati i to mora biti brzo. Prije svega, moramo smanjiti broj utakmica, igramo previše i loše, kvaliteta izvedbe je pala, igrači ne mogu to više pratiti, odbijaju igrati za reprezentacije... Fizički i psihički umor, veliki broj ozljeda, utakmice koje završavaju 10:0, vrijeme je da se kaže dosta", smatra Ancelotti.

Pročitajte više