SUPERLIGA

Ancelotti je dao najbolje objašnjenje zbog čega Superliga nije mogla uspjeti

Foto: EPA

SUPERLIGA je pred raspadom, a to veseli i Evertonovog menadžera Carla Ancelottija.

Everton je jedan od klubova koji su žestoko osudili Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham zbog pristupanja europskoj Superligi. Talijanski trener je za Sky objasnio zbog čega je zamisao Superlige bila pogrešna u startu.

Bivši trener Milana, PSG-a, Reala i Chelseaja odmah je pogodio poantu.

"Mislio sam da se šale. Sportska kultura u Europi razlikuje se od američkog sporta. Ne zato što smo mi u pravu, a oni ne, nego zbog toga što je kultura ljudi drugačija. U Americi je sport drugačiji, sport im je zabava. U Europi živimo s više strasti. Kad odrastemo, želimo pobijediti svoje susjede. Odrasli smo drugačije. To nije slučaj sa sportom u Americi", rekao je trofejni trener pa dodao:

"Nogomet je sada dio posla. Nogomet je prvo sport. A onda uz puno ulaganja postaje posao. Moramo uzeti u obzir i jedno i drugo. To je skroz normalno. Za svakog navijača nogometa je osnivanje Superlige bilo čudno. Čudan dan. Čuli smo za Superligu posljednjih nekoliko mjeseci, ali bio sam siguran da se neće dogoditi. Što da kažem? Pogriješili su. Ovih 12 klubova je pogriješilo. Nisu u obzir uzeli mišljenje igrača, trenera i navijača."

Za kraj je Ancelotti pojasnio:

"Najvažniji dio je taj što su htjeli izgraditi natjecanje bez sportskih zasluga. To je neprihvatljivo. Pogriješili su i točka. Vratili su se sada, otvorit će raspravu. Svatko od nas želi da Liga prvaka bude konkurentnija. To je najbolje natjecanje na svijetu. Moramo uz to razgovarati i o ostalim natjecanjima poput Premiershipa i Serie A. Mislim da je europska Superliga kakvu su predložili nemoguća. Novi format Lige prvaka je moguć."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više