Andabak postaje veliki šef Hajduka, "Tommy" Mamić preuzima Peroševu fotelju?

IMA VEĆ par mjeseci kako hrvatskim medijskim prostorom kruži priča prema kojoj će krupni dioničari Hajduka, društvo "Naprid bili" u kojem su imena poput Jake Andabaka, Željka Keruma, Ivana Rimca, Luka Miličić planiraju preuzeti većinski paket Hajduka nakon što grad proda svoje dionice, te tako postati apsolutni gospodari Poljuda.

Svoje ambicije da postane predsjednik Hajduka svojevremeno nije krio novi splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji je najavljivao da će istovremeno obnašati obje funkcije, ali čini se da će se ipak zadovoljiti samo gradonačelničkom foteljom. Naime, prema pisanju Sportskih novosti, u petak su krupni dioničari Hajduka održali sastanak na kojem su među sobom već podijelili ključne funkcije unutar kluba.

Predsjednik Hajduka za nekoliko mjeseci će tako navodno postati Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca "Tommy", ali to ne znači da će on biti prvi čovjek kluba. Prema novom ustroju, "veliki šef" trebao bi biti predsjednik Nadzornog odbora, a tu je poziciju navodno zakapario Jako Andabak, najveći pojedinačni dioničar Hajduka i zamjenik predsjednika trenutnog Nadzornog odbora.

Što o svemu tome misli Mate Peroš, zasad nije poznato, ali prema izjavama koje je davao u posljednje vrijeme prilično je jasno da on ne namjerava napustiti klub, niti olako prepustiti predsjedničku fotelju. No, ako su navodi SN-a točni, čini se da neće imati izbora.

Luka Peruzović vraća se u Hajduk?

Bivši igrač i trener Hajduka Luka Peruzović, koji se trenutno nalazi na privremenom radu u Belgiji, mogao bi se uskoro vratiti u svoj matični klub. Peruzović je već obavio neke telefonske razgovore s vodstvom Hajduka, a tijekom srpnja trebao bi doći u Split i naći se "oči u oči" s Matom Perošem.

Nije još sasvim jasno kakvu bi funkciju Peruzović mogao imati u Hajduku, ali on otvoreno poručuje kako ne želi nikoga rušiti. Funkcije Ante Miše i Ivana Buljana su navodno sigurne, što znači da Bijeli o Peruzoviću ne razmišljaju niti kao treneru, niti kao sportskom direktoru, ali postoji još cijeli niz funkcija koje bi Hajdukova legenda mogla preuzeti.

Da će s Peruzovićem obaviti razgovore o povratku potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju i predsjednik kluba Mate Peroš, ali ni on nije bio pretjerano jasan o njegovoj potencijalnoj funkciji. "Uvijek je dobro i lijepo kad je više velikih igrača i imena na zajedničkom poslu u svome klubu. S druge pak strane iz Belgije, Peruzović je i jučer potvrdio namjeru dolaska. Za početak u Split, da ne kažemo odmah u Hajduk", rekao je Peroš.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više