Andabak već najavljuje novu upravu Hajduka, a Peroš nema komentara

"NA SASTANKU smo odlučili da će Tomislav Mamić biti novi predsjednik Hajduka", priznati će danas bez dlake na jeziku najveći Hajdukov pojedinačni dioničar Jako Andabak. Andabak je tako potvrdio glasine o sastanku "velikih riba" u Kerumovom restoranu Sky, na kojem je odlučeno da su Mati Perošu dani na Poljudu odbrojani.

Sastanku je prisustvovao i sam splitski gradonačelnik, kao i vjerojatni budući predsjednik, dok je svoju potporu voj odluci izrazio i Ivan Rimac. Čini se da je sve odlučeno; Mamić će biti predsjednik Hajduka, a Andabak će kao predsjednik Nadzornog odbora biti prvi čovjek kluba.

Peroš, kaže Andabak, ionako želi napustiti Poljud nakon što mu 1. srpnja istekne ugovor, ali nedavne izjave Hajdukovog predsjednika ukazuju na sasvim drugačiju situaciju. Ne tako davno Peroš je tvrdio kako će Hajduk napustiti kad to sam odluči i niti sekunde prije, a mediji su javljali da je aktualni predsjednik Hajduka dobio potporu sa samog vrha - od Ive Sanadera osobno. No, čak i ako to jest istina, čak ni premijerov glas nije važniji od mišljenja krupnih dioničara koji će vrlo vjerojatno postati većinski vlasnici kluba nakon što Grad Split proda svoje dionice.

Tko će nakon Peroša na Poljudu ostati, a tko će otići, zasad još nije poznato, ali nije nemoguće da dođe do smjene cijele Uprave. Kerum, podsjećamo, nikad nije tajio da je nezadovoljan poslovanjem kluba i nerezonskim razbacivanjem novca pa bi izlazna vrata mogla vrlo lako biti pokazana i Frediju Fiorentiniju, kojem splitski novinari ovih dana ionako nabrajaju grijehe iz prošlosti i traže njegovu smjenu. Peroš, pak, mudro šuti. Predsjednik Hajduka na sastanak krupnih dioničara zasad nema komentara, ali vjerojatno je i njemu jasno da je stjeran uza zid...

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više