DOKUMENATARAC O ANELKI

Anelka: Čim sam došao u Real zapitao sam se što ondje radim

Foto: Getty Images

NICOLAS ANELKA je nakon dugo vremena progovorio o atmosferi u Realovoj svlačionici nakon njegovog dolaska u klub 1999. godine. 

Francuz je u dokumentarcu Anelka: Neshvaćen, koji je u srijedu objavljen na Netflixu, do detalja opisao svoju karijeru, pa i period u Real Madridu, koji je za njega bio traumatičan.

Anelka za Real u Ligi prvaka

U Real je stigao iz Arsenala, a plaćen je 22,3 milijuna funti, ali se nikad nije uspio nametnuti jer ga, kako tvrdi, svlačionica nikad nije prihvatila. 

Opisao je toksičnu svlačionicu

Anelka je otkrio kako je stanje u svlačionici bilo takvo da mu suigrači nakon prvog treninga nisu dozvolili ni da si pronađe mjesto na koje će sjesti.

"Nakon što sam predstavljen na konferenciji za medije, otišao sam u svlačionicu. Došao sam tamo prvi i sjeo, ali ostali igrači su samo dolazili i govorili da sjedim na njihovom mjestu. Svakom sam se ispričao i pitao ga mogu li sjesti negdje drugdje, a onda bi došao onaj igrač koji sjedi na tom mjestu i rekao da ne mogu. To se dogodilo 20-ak puta. Odmah sam se zapitao što radim u toj svlačionici. Ono što sam doživio taj dan bio je samo početak noćne more", rekao je Anelka pa dodao:

"Na meni je stalno bio golem pritisak, svaki dan sam bio u medijima. Na terenu stvari nisu bile sjajne, a nisam mogao imati ni privatni život. Nisam mogao ništa. Zamislite da imate 20 godina i hodate niz ulicu, a sve što napravite bit će tema razgovora i novina koje će biti objavljene drugi dan."

 

Pročitajte više