Super Bowl

ANKETA Je li Brady sada veći od Jordana?

Foto: NFL

TOM BRADY jučer je predvodio Tampa Bay Buccaneerse do drugog osvojenog Super Bowla u klupskoj povijesti. Legendarnom Bradyju sedmi je to naslov prvaka NFL-a i prvi u Tampi, nakon šest osvojenih u New England Patriotsima. Stoga su se ponovno pokrenule rasprave o tome tko je veći sportaš, Brady ili Michael Jordan?

Nevjerojatni uspjesi

Brady sada ima jednu osvojenu titulu više od Jordana, koji ih ima šest, a jučerašnji Super Bowl bio je jubilarni deseti u kojem je sudjelovao. Najkorisnijim igračem Super Bowla proglašen je pet puta, a vrijedi istaknuti da je 43-godišnji quarterback sada samostalno osvojio više titula od bilo koje franšize u NFL-u, što je nezapamćen slučaj u američkim sportovima.

Jordan je sa svojim Chicago Bullsima nepobijeđen u finalima, svih je šest puta slavio nad svojim protivnicima. Također, svaki je put proglašen i najkorisnijim igračem finala. Pored toga, pet je puta bio MVP cijele lige, naspram Bradyjeva tri puta. Obojica su 14 puta bili u Pro Bowl ili All-Star momčadima.

Brady je neuništiv, Jordanova kultura je jedinstvena

Međutim, doći do Super Bowla smatra se mnogo većim pothvatom nego do finala NBA lige, s obzirom na to da se serije u NFL-ovom doigravanju igraju na jednu dobivenu utakmicu, a u NBA-u na četiri. Još jedan argument u Bradyjevu korist bio bi taj da je svoje naslove osvajao u periodu od 19 godina, dok je Jordanova dominacija zgurana u razdoblje od osam godina. Gotovo da nema pozicije u modernom sportu koja je toliko važna kao ona quarterbacka, a Brady je na njoj nestvarno uspješan i dugovječan.

S druge strane, neporaženost Michaela Jordana u finalima impresivna je, ima veći status zvijezde i ikone u društvu, stvorio je jedan od najmoćnijih sportskih brendova te je neupitno više doprinio popularizaciji košarke nego Brady američkog nogometa. Njegov utjecaj van terena teško je usporediv s ijednim drugim sportašem.

Priliku za izjasniti se imate i vi: koga smatrate većim sportašem, Toma Bradyja ili Michaela Jordana?

 

 

Pročitajte više