RUKOMETNI EURO

ANKETA Metličić je nikad žešće napao Horvata. Na čijoj ste strani?

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell/HINA

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat gostovao je danas u RTL-ovoj emisiji gdje je razgovarao sa stručnim komentatorima Petrom Metličićem, Dragom Vukovićem i Goranom Špremom. Bilo je to više rešetanje nego običan razgovor, a to je na kraju razgovora priznao i sam Horvat, s kiselim osmijehom na licu.

Metličić je ribao Horvata

Hrvatska je na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj završila osma, a to je rezultat koji, smatra Metličić, nije i ne smije biti prihvatljiv. Legendarni hrvatski rukometaš detaljno je objasnio što sve zamjera Horvatu i zašto smatra da je sve što on govori tek isprazno nizanje opravdanja.

>> Metličić rešetao Horvata u emisiji uživo: Sad ću te ja nešto naučiti

"Ja sam čuo samo opravdanja. Imamo probleme, korona, nije to ta ekipa, nije ovo, nije ono... Meni nitko ne može dokazati i uvjeriti da je Crna Gora i da su Nizozemska bolji od nas. Oni su poslije toga uvjerljivo gubili. Sigurno je da nije bilo lako, ali mislim da smo mi danas minimalno trebali igrati u utakmici za peto mjesto. Svaka čast Crnoj Gori i Nizozemskoj, ali mi smo s te dvije pobjede u igri za Svjetsko prvenstvo. Igrači koji su bili tamo su dovoljno kvalitetni da dobiju te dvije utakmice", započeo je Metličić pa dodao:

"Sve što mi kažemo su dobronamjerne stvari. Ne mogu lagati nekoga. Stvari moramo postaviti na mjesto. Onakva utakmica s Crnom Gorom, a imali ste tri dana za pripreme. Kakva god je ona bila, nije bila stvar u tome da smo igrali loše, nego pristup. Ta ekipa nije došla na teren i to je veliko razočaranje. Nitko mi ne može naći opravdanje za to. Igrali smo dobro protiv Danske, ali što smo dobili iz toga? Nema bodova. Nitko nije očekivao da se dobiju Danska i Francuska, ali Crna Gora i Nizozemska su se morale dobiti."

Ovako se Horvat branio

Horvat je kao argumente kojima se mogu objasniti loši rezultati nudio kaos na Euru izazvan koronavirusom, lošu organizaciju i neuigranost momčadi. Evo kako je to ukratko rekao Horvat dok je iznosio svoju obranu.

"Na koliko ste vi prvenstava mijenjali cijelu ekipu kroz prvenstvo a da nijednu utakmicu nisu odigrali u istom sastavu? Nama obrana treba biti forte, a do Crne Gore smo promijenili tri postave. Devet igrača iz središnjeg dijela obrane su otpali. Nemaš vremena za dogovoriti neke stvari. Prelako smo primali golove i to nam je unijelo nervozu. Promašivali smo zicere u napadu i izgubili", odgovorio je Horvat.

"To je bila ishitrena reakcija, dobila je smjer u kojem ja nisam htio da ode. Naučio sam nešto iz te situacije", prokomentirao je sukob s Metličićem, a onda je priča otišla dalje, o čemu možete čitati u izvještaju emisije

 

Pročitajte više