Ante Čačić se vratio nogometu

Foto: Getty Images

ANTE ČAČIĆ ima novi klub.

Bivši hrvatski izbornik preuzeo je Pyramids FC najbogatiji egipatski klub i petoplasiranu momčad tamošnjeg prvenstva nakon uvodnih deset kola.

Prvu utakmicu ima za pet dana, 2. siječnja, protiv 11. Haras El Hodouda.

Brazilac, poznati Argentinci, Francuz, pa - Čačić

Inače, Pyramids je klub osnovan 2008. godine, a u posljednjih godinu i pol dana promijenio je čak šestoricu trenera. Bilo je tu i poznatih imena. Egipćane je vodio Brazilac Alberto Valentim, pa Argentinci Ricardo La Volpe i Ramon Diaz, dok je posljednji trener, Francuz Sebastien Desabre izdržao najdulje, 25 utakmica na klupi.

Otkaz je dobio prije desetak dana pa je posljednje dvije utakmice s klupe vodio Egipćanin Abdelaziz Abdelshafi, ali on je bio tek vršitelj dužnosti trenera, dok je klub tražio trajno rješenje.

Prvi angažman od otkaza na klupi Hrvatske

Čačiću je to prvi angažman nakon što je dobio otkaz na klupi reprezentacije Hrvatske. Podsjetimo, HNS mu je otkazao poslije debakla s Finskom na Rujevici u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Naslijedio ga je Zlatko Dalić koji je pobijedio Ukrajinu u dokvalifikacijama te kasnije odveo reprezentaciju do povijesnog srebra.

Čačić je do sada, osim reprezentacije Hrvatske, vodio Inter, Lokomotivu, Dinamo, Sesvete, Maribor i Slaven Belupo. Do sada je u karijeri s klupe vodio 136 utakmica, a ostvario je 71 pobjedu uz 25 remija i 43 poraza.

Ante Čačić daleko najskuplji hrvatski izbornik, a otišao je s kraljevskom otpremninom

Čačić klupu Hrvatske nije napustio kao gubitnik. Barem ne kao siromah. Na početku mandata mjesečna plaća navodno mu je iznosila 16 tisuća eura (oko 120 tisuća kuna). Čačićeva Hrvatska na Euru u Francuskoj izgledala je jako dobro i, premda je ispala od budućeg prvaka Portugala u osmini finala, Šuker je bio široke ruke i svom je izborniku udvostručio plaću.

Kako Hrvatska nije izgledala loše ni na početku kvalifikacija za SP, Čačiću je mjesečna plaća narasla na 60 tisuća eura mjesečno, pretvoreno u hrvatsku valutu, oko 400 tisuća kuna.

U istom je ugovoru Čačić navodno imao i klauzulu prema kojoj mu HNS u slučaju otkaza mora isplatiti čak 12 mjesečnih plaća, što iznosi 720 tisuća eura ili oko 5,4 milijuna kuna. 

Ukratko, Ante Čačić imao je daleko najbolji ugovor i bio je debelo najplaćeniji hrvatski izbornik u povijesti, a ako usporedimo njegova primanja, čini se da su Slaven Bilić, Igor Štimac i Niko Kovač radili za stanarinu i hranarinu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više