Ante Ćorić: Nadam se da ću se vratiti u reprezentaciju

Screenshot: Sport Nedjeljom

PRIJE nešto manje od mjesec dana, Ante Ćorić (26) je potpisao za Rudeš, posljednju momčad SuperSport HNL-a. Nekadašnji igrač Dinama, Rome i reprezentacije Hrvatske bio je šest mjeseci bez kluba. Posljednju službenu utakmicu Ćorić je odigrao 22. svibnja 2022., kada je odigrao devet minuta u porazu svog Zuricha od Luzerna. Ćorić je nedavno igrao i na kultnom turniru Kutija šibica u Zagrebu.

Od potpisa za Rudeš je u HNL-u odigrao dvije utakmice, protiv Osijeka i Slaven Belupa u gostima. U oba susreta je njegova momčad uvjerljivo poražena, a ni sam Ćorić nije briljirao. Ipak, kako kaže u najnovijem intervjuu, sve je to dio većeg plana da oživi karijeru i dosegne razinu koju su od njega mnogi očekivali i puno ranije.

Sanja o reprezentaciji

Ćorić je gostovao u emisiji Sport Nedjeljom te u njoj objasnio kakvi su mu planovi za budućnost. "Sanjaš li ponekad reprezentaciju?" pitanje je koje mu je postavio voditelj Ante Breko, a onda je Ćorić, koji u karijeri ima četiri nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, pojasnio svoje planove.

"Svaki dan sanjam. Uvijek sanjam. Zato sam se i vratio, spustio sam se u glavi, što je najbitnije... rekao sam sam sebi da ću ići pet stepenica prema dolje, ako je to potrebno, da se vratim na razinu", rekao je Ćorić, na što mu je voditelj uzvratio kako zna da Dalić o njemu ima jako dobro mišljenje:

"Iskreno, meni je drago to čuti, ne znam, ali drago mi je čuti da hrvatski izbornik ima dobro mišljenje. Sve ću dati od sebe da prvo budem u stabilnom klubu, a poslije godina, kada sve odradim kako treba, daj bože da ne bude i ozljeda, nadam se da bi se mogao vratiti u reprezentaciju."

S Dinamom je osvajao trofeje

Ćorić je bio svojevrsni nasljednik Alena Halilovića, novi dragulj Dinama. Prema podacima Transfermarkta, za prvi sastav Dinama između 2014. i 2018. godine upisao je 143 nastupa, zabio 23 pogotka i za još toliko asistirao. Sa zagrebačkim klubom osvojio je četiri hrvatska prvenstva te tri Kupa.

Za Ćorića su se raspitivali najveći klubovi, od kojih je 2018. prihvatio poziv Rome i kao 21-godišnjak otišao u transferu vrijednom šest milijuna eura. U prvoj sezoni upisao je tri nastupa za prvu momčad. Pokazalo se da su to jedine utakmice koje je odigrao za rimski klub.

Vrijedio je deset milijuna eura

Godine je provodio na posudbama u Almeriji i Venlu, zatim slovenskoj Olimpiji, u kojoj je doživio tešku ozljedu ligamenata, s time da je bio član prvog sastava, i na kraju u Zürichu. U švicarskom klubu mu je bilo najbolje jer je odigrao 23 utakmice, upisao gol i dvije asistencije te osvojio naslov prvaka. Švicarci su ga željeli otkupiti na ljeto, no Roma je tražila previše.

Talijanski velikan nije računao na Ćorića u zadnjoj sezoni 2022./2023., koju je, zapravo, proveo bez kluba. Trenirao je individualno i od 1. srpnja postao slobodan igrač, što znači da je pet mjeseci tražio novu sredinu i našao je u Rudešu. Transfermarkt mu vrijednost trenutno procjenjuje na 300 tisuća eura. Najviše je iznosila krajem 2016. godine - 10 milijuna eura.

Pročitajte više