Ante Tomić sjajnom izvedbom odlučio košarkaški El Clasico!



PONAJVIŠE zahvaljujući sjajnoj izvedbi Ante Tomića Real Madrid pobijedio je Barcelonu 70:63 u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige. Bila je to prva pobjeda Reala nad najljućim rivalom ove sezone, ujedno je to bio prvi poraz Katalonaca u svojoj dvorani nakon točno godine i jednog dana.

U velikoj večeri za španjolsku i europsku košarku daleko najbolji igrač bio je baš Tomić, od početka do kraja utakmice glavna zvijezda u Palau Blaugrani. U susretu u kojem je Real vodio gotovo cijelim tijekom hrvatski centar ugradio je učinak od 22 koša, pet skokova i četiri blokade. To mu je donijelo najviši indeks korisnosti u momčadi Reala, koji glasi na 26.

Španjolski mediji pišu kako je Tomićeva zvjezdana izvedba vodila Real do velikog podviga i skidanja prokletstva, te da se uspjeh može zahvaliti isključivo njemu. Naš je centar vodio tešku bitku s Barceloninim centrima N'Dongom i Fernandezom, te je nadmašio učinak obojice. Pokušavao ga je zaustaviti i Erazem Lorbek, još jednom bilo je to neuspješno rješenje trenera Xaviera Pascuala.

Ante je iz igre šutirao odličnih 10-15, pogodio je dva slobodna bacanja, 34 minute na parketu proveo je samo sa dvije osobne greške. U to je utakmici definitivno potvrdio kako se posve aklimatizirao na novi klub i jaku ACB ligu. Španjolci nadalje pišu kako je učinak stigao u najbolje vrijeme, kad se Real protiv Barce grčevito bori za Final Four najelitnijeg europskog natjecanja.

Najveću podršku donedavni igrač KK Zagreba imao je u Pablu Prigioniju (12 koševa), koji je sjajno razigravao momčad i Marku Jariću (11 koševa, 6 skokova), dok je kod Barcelone najučinkovitiji bio Pete Mickael s 13 koševa. Serija do tri pobjede trenutno je izjednačena na 1:1. Real je u prednosti budući da su vratili prednost domaćeg terena.

Pročitajte više