Arsenal protiv Hulla bez Fabregasa, Crottenham ugošćuje Kalinićev Blackburn

DVOBOJ 30. kola Premiershipa nogometaši Arsenala odigrat će na gostovanju kod Hull Cityja. Nastojat će zadržati sjajno raspoloženje stvoreno velikim trijumfom (5:0) nad Portom u utorak.

Hull City - Arsenal

Najbolji Arsenalov nogometaš Cesc Fabregas i dalje nije na raspolaganju treneru Wengeru zbog ozljede zadnje lože. Izvan pogona i dalje je i William Gallas. Premda se tijekom tjedna priključio treninzima momčadi, osjetio je ponovno zatezanje u listu te će ga francuski trener i dalje odmarati. Suspendiran je kamerunski veznjak Alex Song, a upitan je i nastup francuskoga desnog bočnog braniča Bacaryja Sagne.

Manchester United - Fulham

Nogometaši Alexa Fergusona veliki su favoriti u domaćem srazu protiv Fulhama. Formu su dokazali sjajnom domaćom pobjedom (4:0) nad Milanom u uzvratu osmine finala Lige prvaka, dok je londonska momčad dan kasnije (četvrtak) izgubila kod Juventusa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Europa lige. Unitedu nedostaje tek iskusni Ryan Giggs, koji je dobio poštedu do sljedećeg vikenda, kad United na Old Traffordu dočekuje Liverpool.

Tottenham - Blackburn

Ozljedama skloni stoper londonskog sastava Jonathan Woodgate pauzirat će do kraja sezone nakon što je operativnim zahvatom u Australiji pokušao riješiti svoj kronični problem s preponama. Od stopera treneru Harryju Redknappu i dalje nedostaje Ledley King (bedreni mišić), dok od veznjaka trener nema na raspolaganju Toma Huddlestonea (gležanj) te Jermainea Jenasa, Aarona Lennona i Davida Bentleyja. Svi pate od problema s preponama. To znači da će gotovo sigurno u paru u veznom redu Spursa zaigrati hrvatski reprezentativci, Luka Modrić i Niko Kranjčar.

Stoke City - Aston Villa

Za birmingemski sastav ponovno je u kadru napadač Gabriel Agbonlahor, koji je proteklog vikenda pauzirao zbog virusne infekcije crijeva.

Sunderland - Manchester City

Roberto Mancini svoje će nogometaše na gostovanje u 30. kolu povesti bez Emmanuela Adebayora, koji je prikupio žute kartone te mora pauzirati jednu utakmicu. U kadar se talijanskom treneru zato vraća Patrick Vieira, koji je odradio tri utakmice suspenzije.

Chelsea - West Ham

Za domaći će sastav, umjesto portugalskog vratara Hilarija (ozlijedio list), debitirati 25-godišnji Ross Turnbull, dok će ga na klupi mijenjati mladi Rhys Taylor. Treneru Ancelottiju i dalje nisu na raspolaganju Petr Čech, Jose Bosingwa (koljeno), Michael Essien (koljeno), Ashley Cole (gležanj) i Ricardo Carvalho (zadnja loža). 

Pročitajte više