Arsenal protiv Liverpoola, "vučica" se vraća na mjesto zločina

U ŠVICARSKOM Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka. Gledat ćemo englesko četvrtfinale, vjerojatno i polufinale, s obzirom da bolji iz susreta Redsa i Topnika ide na pobjednika susreta Chelsea - Fenerbahče.

Arsenal na Emirates Areni dočekuje Redse u prvoj utakmici pa putuju na Anfield za tjedan dana. Chelsea ide na vrući teren Fenera i nada se pozitivnom rezultatu te kasnijem engleskom derbiju protiv nekog od ligaških rivala.

Schalke, našeg Ivana Rakitića, po prvi puta sastaje se s Barcelonom. Nijemci najprije putuju na Nou Camp pa se brane kod kuće, dok će Spalettijeva Roma pokušati osvetiti prošlogodišnju blamažu u četvrtfinalu, kada je nakon pobjede na Olimpicu od 2:1, primila sedam komada na Old Traffordu.

Četvrtfinalne utakmice Lige prvaka na rasporedu su 1. i 2. travnja, dok su uzvrati 8. i 9. travnja. Polufinala se igraju 22. i 23. travnja te uzvratne utakmice 29. i 30. travnja. Finale u Moskvi, na stadionu Lužniki, na rasporedu je 21. svibnja.

Parovi:

Tijek ždrijeba:

Svečanost ždrijeba otvorio je David Taylor, glavni tajnik Uefe. Nakon kratkog uvoda i pojašnjenja pravila natjecanja u Ligi prvaka, predstavljeni su klubovi koji se bore na naslov prvaka Europe. Također, posjetili smo se najdojmljivijih poteza u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Rinat Dasaev, legendarni ruski vratar, čovjek je koji je promiješao Uefine kuglice i odlučio parove četvrtfinala.

Prva je izvučena momčad Arsenala koja će se sastati s Liverpoolom!

Roma se vraća na mjesto zločina, na Old Trafford! Drugi par četvrtfinala čine Roma i Manchester!

Schalke, našeg Ivana Rakitića, igrat će s Barcelonom i to po prvi puta u povijesti.

Chelsea će imati naizgled lagan posao protivg Fenerbahčea.

Raspored polufinala:

Arsenal/Liverpool - Fenerbahče/Chelsea

Schalke/Barcelona - Roma/Manchester

Screenshot: UEFA/Index

Pročitajte više