Arsenal se zanima i za Nicolasa Anelku

EDUARDO DA SILVA bi uskoro mogao imati još snažniju konkurenciju u Arsenalu, s obzirom na to da "topnici" kane vratiti Nicolasa Anelku.

Danas 28-godišnji Anelka posljednji je put za Arsenal nastupio u proljeće 1999. godine. Nedugo potom je, u ljeto iste godine, prešao u Real Madrid, dok se u suprotnom smjeru, iz Reala u Arsenal, tih dana uputio Davor Šuker. Zanimljivo je da se i Anelka u Realu, baš kao i proslavljeni hrvatski reprezentativac u Arsenalu, zadržao tek jednu sezonu.

Potom se vratio u domovinu igrajući za PSG, nakon čega je nastupao za Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe i, naposljetku, za Bolton. U prva je dva kola ove sezone odigrao svih 90 minuta u dvobojima protiv Newcastlea, koji je u Boltonu slavio s 3-1, te protiv Fulhama koji je na svom terenu u Londonu pobijedio s 2-1. Anelka je ujedno bio i strijelac onoga jedinog pogotka Newcastleu.

Engleski mediji procjenjuju da mu je tržišna cijena oko 10 milijuna eura, a u utrku su se, uz Arsenal, uključili i Portsmouth i West Ham United. Portsmouthov menadžer Harry Redknapp spreman je Boltonu, kao svojevrsni udio u Anelikonom transferu, ustupiti i 25-godišnjeg vezista Matta Taylora.

Otočki mediji nagađaju da bi Arsenalov menadžer Arsene Wenger vrlo rado Anelku vratio među "topnike". Iako su neki tvrdili da je Bolton već dogovorio posao s West Hamom, koji bi francuskome napadaču trebao plaćati 90.000 funti tjedno, čelnici kluba iz Manchesterovoga predgrađa su negirali takve tvrdnje.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više