Premiership

Arsenal srušio Chelsea i zakomplicirao utrku za Ligu prvaka

Foto: EPA

ARSENAL je u 36. kolu Premiershipa u gostima na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea rezultatom 1:0.

Strijelac jedinog pogotka bio je Smith Rowe nakon proigravanja Aubameyanga u 16. minuti.

Chelsea napadao, ali Arsenal odnio tri boda

Chelsea je od početka dominirao terenom i stvarao šanse, čak je u 90. minuti dva puta pogodio prečku nakon udaraca Zoume i Girouda, ali nije uspio svladati Lenu i stići barem do boda.

Ovo je tek drugi ligaški poraz za Thomasa Tuchela od dolaska u Chelsea krajem siječnja. Do sada je u 16 utakmica imao učinak od 10 pobjeda, pet remija i samo jednog poraza.

Chelsea je ostao na četvrtom mjestu na tablici s dva boda manje od Leicestera i šest više od West Hama koji ima utakmicu manje. No problem za londonsku momčad stvara Liverpool koji ima sedam bodova manje, ali i dva susreta manje. 

Ovo je rezultat koji najviše odgovara Liverpoolu

Do kraja prvenstva Chelsea će dočekati Leicester i gostovati Aston Villi, dok će Liverpool igrati protiv Manchester Uniteda, West Bromwicha i Burnleyja u gostima te Crystal Palacea kod kuće.

Plasman u Ligu prvaka izborit će četiri prvoplasirane momčadi Premiershipa, ali Chelsea do ovog natjecanja može i ako ga osvoji ove sezone pošto u finalu igra protiv Manchester Cityja. 

Arsenal se i dalje nada osvajanju sedmog mjesta koje vodi u Konferencijsku ligu, odnosno petog ili šestog mjesta s kojim bi igrali Europa ligu naredne sezone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više