ENGLEZI STRAHUJU PRED SP Kane se ozlijedio u Tottenhamovoj golijadi

Foto: YouTube (screenshot)

LONDONSKI klubovi Arsenal i Tottenham ostvarili su rezultatski visoke pobjede u susretima 30. kola engleskog prvenstva. Dok je Arsenal na svojem terenu svladao Watford s 3:0 (1:0), Tottenham je s 4:1 (1:1) proslavio gostujući trijumf nad Bournemouthom. 
 
U Arsenalovoj pobjedi strijelci su bili Mustafi (8'), Aubameyang (59') i Mkhitaryan (77'). Watford je mogao zakomplicirati tijek utakmice da je Deeney u 62. minuti realizirao jedanaesterac.
 
Osim troboda, Arsenal je proslavio i nekoliko jubileja. Mustafi je na asistenciju Özila zabio 1000. domaći gol na Arsenalovom stadionu. Özil je, pak, ubilježio 50. asistenciju u 141. utakmici te je postao ligaši rekorder glede asistencija. S liderske je pozicije svrgnuo Erica Cantonu kojem za 50 asistencija bilo potrebno 143 utakmice. 
 
Arsenalov vratar Čeh ostvario je 200. utakmicu bez primljenog pogotka. U Chelseajevom dresu ubilježio je 162 meča bez primljenog gola, a u Arsenalovom 38. Na koncu, Arsenalov trener Wenger uknjižio je 700. trenersku pobjedu (1222 utakmica) na klupi engleskog kluba s kojim je triput osvojio nacionalno prvenstvo.  
 

 
Bournemouth je u okršaju protiv Tottenhama poveo već u 7. minuti preko Stanislasa. Do svršetka poluvremena Tottenham je izjednačio pogotkom Allija u 35. minuti. U drugom poluvremenu Tottenham je preokrenuo utakmicu s dva gola Son Heung - Mina (62', 87') te zgoditkom Auriera (90' + 1'). 
 
Vrijedi spomenuti kako je Bournemouthu, kod Tottenhamova vodstva 2:1, u 83. minuti poništen pogodak jer je glavni sudac Dean procijenio kako je Stanislas prije postizanja gola napravio prekršaj u napadu.
 
Ipak, Tottenhamovu je pobjedu zasjenila Kaneova povreda. Ponajbolji igrač londonskog kluba ozlijedio se nakon duela s Bournemouthovim vratarom Begovićem u 34. minuti. Težina ozljede još nije poznata, no Kane je travnjak napustio ubrzo nakon što je zatražio izmjenu.

 

 
Tottenham je pobjedom skočio na treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa 61 bodom, jednim više od četvrtog Liverpoola, a četiri manje od drugog Manchester Uniteda. Arsenal je ostao šesti s 51 bodom, pet manje od petog Chelseaja.
 
Uvjerljivo vodeći je Manchester City sa 78 bodova i utakmicom manje koju će odigrati u ponedjeljak protiv Stoke Cityja.
 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više