HRVATSKI NOGOMETAŠI

AS: Chelsea ima tjedan dana da se odluči oko Kovačića

Foto: EPA-EFE

CHELSEA ima rok do kraja lipnja da odluči hoće li od Reala otkupiti ugovor Matea Kovačića ili će hrvatskog reprezentativca vratiti u Madrid, piše španjolski list AS.

U ugovoru o posudbi navodno nije bilo opcije otkupa, ali španjolski mediji pišu da ta stavka ipak postoji pa osvajač Europa lige može zadržati Kovačića ako to želi. 

Podsjetimo, Chelseaju prijeti zabrana ulaznih transfera zbog kršenja FIFA-inih pravila, ali to ne utječe na otkup Kovačićeva ugovora jer mu posudba traje do kraja lipnja, do kad ga je Chelsea mogao otkupiti nevezano o zabrani transfera. Tako bi hrvatski reprezentativac mogao biti jedini igrač kojeg će Chelsea ovog ljeta kupiti ako mu ne prođe žalba na FIFA-inu odluku pri Međunarodnom sportskom sudu (CAS).

Problem je što se na Stamford Bridgeu još ne zna tko će biti trener sljedeće sezone. Najvjerojatnije će to biti Frank Lampard, ali dok se njegov dolazak ne potvrdi, nitko ne zna je li Kovačić uopće u njegovim planovima. Uz sve to, Chelsea se mora dogovoriti i oko odštete, a Real navodno ne pristaje na manje od 50 milijuna eura. No, to Abramoviču neće biti problem platiti jer a) na druge transfere najvjerojatnije neće smjeti potrošiti ni centa i b) dobio je 100 milijuna eura od prodaje Edena Hazarda.

Čitavu situaciju pozorno prate u Milanu i Manchesteru. Inter želi vratiti igrača kojeg je Realu prodao 2015. godine za 38 milijuna eura. Antonio Conte u Interu slaže veliku momčad za sljedeću sezonu i navodno baš Kovačića vidi kao važnu kariku u veznoj liniji. Želi ga i Manchester United koji ne može privući najveće zvijezde jer ne igra Ligu prvaka.

AS tvrdi da je Kovačić poručio Realu da želi ostati u Chelseaju...

Pročitajte više