As: Glavno pitanje u Španjolskoj je tko će umjesto Barcelone u Ligu prvaka

Foto: Profimedia

NEVIĐENI SKANDAL oko milijunskih isplata Barcelone na račun tvrtke potpredsjednika španjolske sudačke komisije, zbog kojih je novi prvak Španjolske pod istragom UEFA-e, mogao bi teško pogoditi Barcelonu, piše španjolski As u tekstu pod naslovom "Tko bi u Ligi prvaka zauzeo mjesto Barcelone ako je UEFA izbaci?" i dodaje: "Španjolskoj bi i dalje ostalo sedam mjesta u eurokupovima, ali bi se dogodile velike promjene u distribuciji tih mjesta. Villarreal, Betis i Athletic Bilbao su najzainteresiraniji za tu preraspodjelu."

Barcelona bi mogla biti izbačena iz Lige prvaka. To bi obradovalo pola La Lige

As navodi: "Barceloni prijeti izbacivanje iz Lige prvaka jer UEFA može suspendirati prvaka Španjolske iz najjačeg natjecanja i bez presude Barci da je kriva ako utvrdi da bi njenim nastupom bili narušeni integritet i čistoća natjecanja. To bi bio ogroman sportski i financijski udarac za Barcelonu, kojoj trebaju deseci i stotine milijuna od LP-a. No, time što bi Barci izgledno moglo smrknuti, svanulo bi nizu ostalih španjolskih klubova.

Najviše onome koji sezonu u La Ligi završi na petom mjestu, jer bi se spuštanjem crte on popeo u Ligu prvaka. Zatim bi ne samo šesti nego i sedmi klub otišao u Europa ligu. Izbacivanje Barce iz Europe slavio bi i osmi klub La Lige jer bi tako čak i on iduće sezone završio u Europi, i to u Konferencijskoj ligi. 

Čak bi i 12. Mallorca ušla u borbu za Europu

Villarreal bi prema trenutnom poretku kao peti uzeo Barcino mjesto u Ligi prvaka, ali na njega pikira i šesti Betis. Za ostala europska mjesta koja bi se oslobodila izbacivanjem Barcelone bori se čak šest klubova.

Girona, Athletic, Osasuna, Sevilla i Rayo, koji se trenutno bore za Konferencijsku ligu, tako bi se borili za Europa ligu. Čak i Mallorca, trenutno na tek 12. mjestu, sada ima pravo maštati o odlasku u Europu."

 

Pročitajte više