Osijek dovodi stopera Varaždina? Talijani tvrde da je dogovor s igračem postignut

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

PORTUGALSKI sportski direktor Osijeka Jose Boto (58) ne miruje posljednjih dana. Dugo se čekalo na njegov dolazak u klub, neko vrijeme su trajali snimanje i analiza situacije, a sada je počeo povlačiti konkretne poteze. Smijenio je trenera Zorana Zekića iako je uspješno priveo sezonu kraju i izborio Europu, produžio je ugovor s U-21 reprezentativcem Domagojem Bukvićem do 2027. godine te ponudio Dinamu 400 tisuća eura za otkup talentiranog veznjaka i također reprezentativca Marka Solde.

Posao sa Soldom je navodno već završen, a talijanski insajder Lorenzo Lepore, koji je već više puta objavio informacije iz SuperSport HNL-a koje su se kasnije pokazale točnim, objavio je da je Osijek sve dogovorio sa stoperom Varaždina Lukom Jelenićem (23). Pregovori između klubova još traju, a Jelenić je pristao doći u Osijek i potpisati trogodišnji ugovor.

Prošao je sve kategorije Dinama

Jelenić je bivši U-21 reprezentativac koji je upisao četiri nastupa za mlade Vatrene, a prije toga je bio dio U-16 i U-15 izabranih vrsta. Ove sezone je za Varaždin upisao 32 nastupa u SHNL-u i Kupu. Prve nogometne korake je napravio u Španskom iz kojeg je 2010. došao u omladinski pogon Dinama i prošao sve kategorije do druge momčadi Modrih. Za prvu momčad Dinama nikad nije zaigrao, a za drugu je upisao 36 nastupa.

Modre je napustio na ljeto 2021. godine i otišao u Inter iz Zaprešića, gdje je upisao 28 nastupa u drugom rangu hrvatskog nogometa. Nakon godinu dana i propasti kluba otišao je u Varaždin, gdje je do sada u dvije prvoligaške sezone upisao 64 nastupa, zabivši jedan gol i tome dodavši jednu asistenciju. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 650 tisuća eura, a ugovor mu s Varaždincima traje do ljeta 2026. godine.

 

Pročitajte više