liga prvaka

ATALANTA - REAL 0:1 Modrić i Mendy junaci Realovog mučenja u Bergamu

Foto: David Ramirez/Guliver Images

REAL je u prvoj utakmici osmine finale Lige prvaka kao gost pobijedio Atalantu 1:0. Gol odluke je zabio Mendy krasnim udarcem u 86. minuti.

Bila je to loša i nesadržajna utakmica u kojoj se ključni trenutak dogodio u 18. minuti kad je njemački sudac Stieler prestrogo isključio Atalantinog igrača Freulera. Vinicius je izbacio Mendyja, ovaj je iskosa trčao prema golu, a na nekih 20 metara od vrata ga je srušio Švicarac. Njemački sudac ga je isključio smatrajući da je Mendy bio u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. 

Real je nakon toga preuzeo kontrolu, imao je inicijativu, ali nije imao pravih šansi. Domicija Reala bila je jalova, dok se Atalanta uglavnom samo branila.

Modrić i Mendy jedino što je vrijedilo kod Reala 

I tako je bilo sve do 86. minute kad Realov junak Mendy s dvadesetak metara nakon dodavanja Modrića nije zabio za veliku pobjedu Reala koji je sad jako blizu četvrtfinala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL MENDYJA

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i bio jedan od istaknutijih pojedinaca u pobjedničkoj momčadi, a Mario Pašalić je za Atalantu igrao od 30. minute kad je zamijenio ozlijeđenog Zapatu.

Real je imao igrača više od 70 minuta, ali Madriđani nisu imali okomitost niti ideju kako probiti čvrsti blok momčadi iz Bergama. Ne možemo reći da pobjeda Reala nije zaslužena, ali dojma smo da je Real zabio slučajan gol kojeg zapravo nije nužno ni tražio.

Imao je Real neke polušanse, poluprilike, u prvom redu Casemirov udarac glavom u 46. minuti, ali bilo je to premalo od momčadi koja ima ambicije za najviše ciljeve. 

Luka Modrić je uz Mendyja bio daleko najbolji igrač Reala na ovoj utakmici. Sve što je zapravo vrijedilo u igri Reala na ovoj utakmici započinjalo je od hrvatskog kapetana koji je u svim španjolskim medijima proglašen igračem utakmice.

Uzvrat u Madridu na stadionu Alfredo di Stefano bit će odigran 16. ožujka.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više